יום חמישי, 11 בפברואר 2016

סינבון בסגנון גלילי‎


בקרים מוקדמים של זריחה מול ואדי מדהים, ריח של עשבי תבלין שגדלים פרא , קצה של צוק,

 תרמוס קפה , ספר על פילוסופיה, מאפה קטן ושקט, הוא היה יושב לידי, מכשכש בזנב, רץ בין

הסלעים וכל שנייה מסתובב אחורה לראות שאני עדיין שם מחכה לו וכשהיה רואה אותי מחייכת 

אליו, היה רץ למעלה אל הצוק חזרה כדי לתת ליקוק ענק לפנים שלי, כזה שגרם לי להתגלגל

 מצחוק, הרגשת בטחון שרק כלב ענק יכול להעניק לך.

קפה הוא לא אהב אבל תמיד חיכה לביס האחרון של כל מה שהיה לי ביד. 13 שנים התרגלתי 

לא לסיים אוכל שיש לי ביד ועכשיו כשהוא כבר לא פה המסורת נעלמה ואני עדיין משאירה על 

השולחן תמיד את הביס האחרון של כל מאפה שיש לי ביד.. 

זיכרונות הם הדבר היחיד שנשאר לנו כאנשים כדי להעריך משהו באמת ולדעת כמה טוב היה באותו הרגע וכמה לא שמנו לב אליהם עד שהם כבר לא היו שם , זיכרונות וריח מוכר שבוקע מהתנור ומעלה את אותם זיכרונות - סינבון בסגנון גלילי עם סילאן וטחינה.


לבצק:

120 גרם חמאה בטמפ' רכה
כוס וחצי חלב חמים- לא רותם
2 ביצים
4 כפות סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
4 כוסות קמח לבן
כפית תמצית וניל 


למלית:

סילאן
קינמון
טחינה

לציפוי:

5 כפות אבקת סוכר
5 כפות שמנת מתוקה
1 כפית מיץ לימון 
ההכנה:
במיקסר ( אפשר גם ידני) לשים יחד את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר ותמצית הווניל מוסיפים בהדרגה את הביצים ואח"כ את המלח והחמאה, עד לבצק גמיש, מעבירים לקערה משומנת עוטפים בניילון ומתפיחים לילה במקרר או לפחות 4 שעות .
לאחר ההתפחה מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל- 3 . כל חלק מרדדים לעלה ברוחב של ס"מ.
מורחים על כל עלה סילאן ומעל טחינה, מפזרים קינמון- משאירים חלק של כ- 3 ס"מ ללא מלית  ומגלגלים את העלה עם המלית לצורת רולדה עד לקצה אותו השארנו ללא מלית. מהדקים היטב את סגירת הבצק.
בעזרת סכין חדה חותכים כל רולדה ברוחב של 5 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק המגולגל החשוף כלפי מעלה, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, משטחים מעט בעזרת כפות הידיים ומתפיחים שוב לחצי שעה.
אופים בחום של 19- מעלות כ- 20 -25 דקות
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ומפזרים על הסינבון כשהם חמים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה