יום רביעי, 9 בדצמבר 2015

פסטה עם זיתים שחורים ופירורי לחם

על הדרך ראיתי עצי זית עמוסים, על הדרך הכנתי צנצנות זיתים מתובלים, על הדרך קיבלתי בשורה, על הדרך ניסיתי להבין איך ממשיכים מכאן, על הדרך נזכרתי שלא הספקתי להגיד לך מילים, על הדרך החלטתי שאף פעם לא מאוחר ושגם הרגע הזה יגיע, על הדרך כתבתי חלומות, על הדרך החלטתי לנסות להגשים את כולם, על הדרך הבנתי שלמרות הכל תמיד נהיה מוקפים, מוקפים באנשים שמגוננים עלינו בסופו של יום קר, על הדרך חיפשתי את החיוך שלי ,  על הדרך בכינו, צחקנו, בישלנו,  על הדרך, התחיל להחשיך וחיפשנו נחמה קטנה, נחמה בקערה, כזאת שיש בה רכות וקושי, חמיצות ומליחות וחום, פסטה של סוף היום, על הדרך...


לפסטה: 
500 גרם פסטה מהסוג שאוהבים
3/4 כוס זיתים כהים מגולענים חצויים ( קלמטה או מהסוג המיובש במלח)
חצי כוס יין לבן
4 שיני שום פרוסות
20 גרם חמאה
כף מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
כפית קליפת לימון מגוררת
מלח
פלפל שחור גרוס
2 פרוסות לחם מקמח  מלא מפוררות לפירורים גסים בעזרת הידיים
רבע כוס של עלי בזיליקום חתוכים\ אורגנו
* אופציה להגשה – פרמז'ן מגורר
ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים- לא שוטפים את מי ההרתחה מהפסטה .
במחבת רחבת, ממיסים את החמאה ומטגנים את פירורי הלחם עד להשחמה וקריספיות, מניחים בצד.
באותה המחבת שמים שמן זית ומטגנים מעט את השום- לשים לב שלא ישחים על מנת שלא יהיה מריר, מוסיפים את היין הלבן, הלימון המגורר, המלח והפלפל, מוסיפים את הפסטה ואת הזיתים ומערבבים כ- 2 דקות, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים עלי בזיליקום ואת פירורי הלחם המטוגנים.
ניתן לפזר מעל פרמז'ן.



2 comments:

  1. ממיסה ושורטת אותי כל פעם מחדש עם הכתיבה שלך

    השבמחק