יום חמישי, 24 בדצמבר 2015

עוגיות חמאה וקקאו כרוכות‎

כרוכים אחד בשני, תומכים, מחזיקים, דואגים שאף צד לא יתפרק, כרוכים אחד בשני, מעשירים את הטעם, יחד הם נותנים את הטון, יחד הם מראים כמה מיוחד זה, יחד הם עוטפים לאחד שלם, כי לבד זה יהיה פשוט מידי, כי לבד זה סתם עוד חלק מכולם ויתפורר.
כרוכים אחד בשני כי רק ככה זה מיוחד, רק ככה זה שלם ונכון.
סוף של יום בחוץ חשוך וקר, בפנים תנור חם מפיץ ריח של אפייה  ושוקו שמתבשל לו לאט על האש, ריח של בית קפה קטן ועוגיות כרוכות ,,, בצק חמאה ובצק קקאו כרוכים אחד בשני לעוגייה אחת שלמה. 



 מצרכים:

100 גרם חמאה רכה
1 כוס ורבע קמח לבן
3 כפות סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה קקאו
1 כפית קורנפלור

ההכנה:

בקערה מערבבים היטב( ניתן להקציף), את החמאה, הסוכר והחלמון, מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל ולשים עד שהבצק אחיד-הוא יהיה קצת דביק. מחלקים את הבצק לשתי קערות, לאחת מוסיפים כף קקאו ולשנייה כפית קורנפלור לשים שוב כל חלק של הבצק ומכניסים את 2 חלקי הבצק למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה על משטח מקומח לוקחים ככפית מכל בצק מכדררים לכדור קטן ואז לרצועה, כורכים בעדינות את 2 הרצועות לסליל ואז מגלגלים לשבלול.
מניחים על נייר אפייה במרווחים קטנים יחסית.
אופים בחום של 170 מעלות 12-15 דקות- לשים לב שהן לא משחימות מידי. מצננים ואז מחלצים מהתבנית.
ניתן להגיש עם אבקת סוכר או עם שוקולד מריר מומס מעל.