דלג לתוכן הראשי

בראוניז עם מהמורות שוקולד ומלח אטלנטי


מהמורות מגיעות ברגע שלא מצפים להן, באותו הרגע בו אתה בשיא המהירות הן מופיעות ומקפיצות לך את הלב.
ויש כאלו שנראות לנו גבוהות מידי, כאלו שלא נוכל לחצות ויש את הצד השני שבשקט ובלי מילים עוזר לך לדלג מעליהן ולסמן V , זה שנמצא שם תמיד שצריך אותו לעבור עוד מהמורה  זה שמקל את הדרך.
ובחיים אי אפשר שהכל יהיה ידוע מראש ואי אפשר שכל דרך תהיה חלקה ולפעמים צריך את אותן מהמורות כדי שנתעורר, כדי שנעריך כדי שנדע ליהנות מהשקט שמגיע אחרי, כדי שנדע שיש מהמורות שצריך לעבור ועם מי לעבור אותן.
בראוניז עמוס בשוקולד עם מהמורות של שברי שוקולד חלב, שוקולד מריר ומלח כזה שיאזן את הכל.
" תפתח את התנור מחכה לך שם הפתעה"! 


בראוניז עם מהמורות שוקולד ומלח אטלנטי

לתבנית בגודל של   22 23 X
180גרם חמאה 
200  גרם שוקולד מריר משובח
חצי כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים
2/3 כוס של קמח לבן
 כפות מלאות קקאו משובח
50 גרם שוקולד חלק שבור לחתיכות בינוניות
50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות בינוניות
כפית מלח אטלנטי גס
כפית תמצית וניל

ההכנה:
ממיסים יחד מעל אדים, או בפולסים קצרים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר, הסוכר והחמאה, מערבבים היטב, מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות, לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו .
מערבבים בתוך התערובת חצי מכמות השוקולד השבור ( גם מריר וגם חלב)
משמנים קלות תבנית- רצוי מרופדת בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה לתבנית ונועצים מעל את חתיכות השוקולד שנותרו, מפזרים מעל מלח אטלנטי גס.
אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז חותכים לקוביות.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …