יום חמישי, 17 בדצמבר 2015

בראוניז עם מהמורות שוקולד ומלח אטלנטי


מהמורות מגיעות ברגע שלא מצפים להן, באותו הרגע בו אתה בשיא המהירות הן מופיעות ומקפיצות לך את הלב.
ויש כאלו שנראות לנו גבוהות מידי, כאלו שלא נוכל לחצות ויש את הצד השני שבשקט ובלי מילים עוזר לך לדלג מעליהן ולסמן V , זה שנמצא שם תמיד שצריך אותו לעבור עוד מהמורה  זה שמקל את הדרך.
ובחיים אי אפשר שהכל יהיה ידוע מראש ואי אפשר שכל דרך תהיה חלקה ולפעמים צריך את אותן מהמורות כדי שנתעורר, כדי שנעריך כדי שנדע ליהנות מהשקט שמגיע אחרי, כדי שנדע שיש מהמורות שצריך לעבור ועם מי לעבור אותן.
בראוניז עמוס בשוקולד עם מהמורות של שברי שוקולד חלב, שוקולד מריר ומלח כזה שיאזן את הכל.
" תפתח את התנור מחכה לך שם הפתעה"! 


בראוניז עם מהמורות שוקולד ומלח אטלנטי

לתבנית בגודל של   22 23 X
180גרם חמאה 
200  גרם שוקולד מריר משובח
חצי כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים
2/3 כוס של קמח לבן
 כפות מלאות קקאו משובח
50 גרם שוקולד חלק שבור לחתיכות בינוניות
50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות בינוניות
כפית מלח אטלנטי גס
כפית תמצית וניל

ההכנה:
ממיסים יחד מעל אדים, או בפולסים קצרים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר, הסוכר והחמאה, מערבבים היטב, מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות, לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו .
מערבבים בתוך התערובת חצי מכמות השוקולד השבור ( גם מריר וגם חלב)
משמנים קלות תבנית- רצוי מרופדת בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה לתבנית ונועצים מעל את חתיכות השוקולד שנותרו, מפזרים מעל מלח אטלנטי גס.
אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז חותכים לקוביות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה