יום ראשון, 20 בספטמבר 2015

עוגת גבינה קרה וקדאיף



"חצי זוכר חצי שוכח 
חצי נסגר חצי פותח 
חצי קורה חצי מדמיין 
חצי נותן חצי לוקח 
חצי כועס חצי סולח 
חצי מסתורי חצי שקוף 
חצי נשמה וחצי גוף 
חצי מודע חצי מתעלם 
חצי רוצה להיות שלם
חצי עוקץ וחצי דבש" (טל רביב)

שני צדדים יש לו למטבע, שני צדדים יש לכל סיפור, חצאים, חצאים שמרכיבים את אותו שלם.
וכמו בכל תחילת שנה אנו מאחלים לעצמנו את השלם, אנחנו יודעים שאותו שלם הוא לא באמת מושלם, אנחנו יודעים שאותו שלם מכיל בתוכו שברים, אנחנו מאחלים לעצמנו את השלם כי רק כך נוכל לטעום את החיים כמו שהם, עם הרע ועם הטוב, עם המר ועם המתוק, חצי עוטף חצי מפזר, חצי רך חצי קשוח, חצי עוקץ וחצי דבש.... עוגת גבינה ושמנת קרה ורכה עטופה בקדאיף עוקץ וקראנצ'י, שני חצאים שהופכים לשלם ומושלם, שנה טובה שתהיה.




לעוגה: תבנית קפיצית בקוטר 24

לשכבת הקדאיף:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה
סירופ מייפל
לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע אישי של שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה להקצפה  250מ"ל
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית של אינסטנט פודינג בטעם וניל

ההכנה:
גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים לחתיכות קצרות באורך של כ- 4 ס"מ מניחים בקערה, ממיסים חמאה שופכים על הקדאיף ובעזרת כפות הידיים מפזרים את החמאה בין האטריות.
מחלקים את האטריות לחצי, חצי אחד מרפדים היטב את תבנית האפייה שלנו ואת החצי השני אופים בתבנית רחבה – לא חשוב איזה כי זה נועד לשכבה העליונה במצב מפורר.
אופים את תבניות הקדאיף ב- 180 מעלות עד שהן משחימות – זה לוקח בערך 10 דקות יש לשים לב שלא יחרכו, מוציאים ומצננים.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עם הפודינג בטעם וניל לקצפת יציבה ומקציפים לתוכה את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה למסה אחידה.
הרכבת העוגה:
מפזרים מעט סירופ מייפל על הקדאיף בתבנית העגולה ומעבירים את מסת הגבינה לתבנית.
את הקדאיף בתבנית השנייה מפוררים מעט בעזרת הידיים עם מעט סירופ מייפל ומפזרים מעל שכבת הגבינה.
מאחסנים במקרר לפחות לילה לפני ההגשה.