שפע, שפע של אהבה, שפע של בריאות, שפע של הבנה, שפע של הצלחה, שפע של שלווה,
שנמשיך לעשות תמיד מה שאנחנו אוהבים, שנמשיך להגשים חלומות, שנמשיך ללכת יד ביד בכל הדרכים ושכל הדרכים יהיו תמיד קלות.
את כל אלו רצינו לאחל לעצמנו ולכם, את אותו השפע שמאחלים כל שנה.
שיהיה רק טוב!! שנה טובה מאינס ואפיק .
דניס\ אמנון מטוגן לצד רוטב אסייתי
דגים בגודל אישי עד כמה שאפשר כמספר הסועדים
קמח תירס מעורבב עם 3 כפות שום גבישי , חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל.
מנקים היטב את הדג, חורצים מספר חריצים אלכסוניים בכל צד ומתבלים היטב בקמח התירס המתובל.
מטגנים את הדג עד לצבע שחום משני צדדיו, קמח התירס ייתן תוצאה קריספית לדג.
לרוטב :
2 שיני שום
1 מיץ מלימון שלם
1 כפית משחת קארי אדומה
רבע כוס כוסברה קצוצה
1 כף שמן שומשום
2 כפות מירין
מלח
פלפל שחור
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
: כותשים הכל יחד ומניחים לצד הדג ,או כבסיס על הצלחת.
אסאדו ואוסובוקו עם ירקות שורש, שזיפים ובצלים מקורמלים:
6-8 יחידות של אסאדו \ אוסובוקו מומלץ כמה מכל סוג
5 כפות שמן זית
6 בצלים קטנים קלופים שלמים
1 בצל חתוך לרבעים
3 גזרים חתוכים ל- 3
1 גבעול כרישה (החלק הלבן) חתוך לפרוסות ברוחב של כ- 4 ס"מ
6 שיני שום קלופות חצויות
1 עגבנית תמר חתוכה לרבעים
1 שורש פטרוזילה \ סלרי חתוך לפרוסות דקות
10 יחידות של שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
4 כפות רכז רימונים
2.5 כוס יין אדום – מומלץ מרלו .
או שרדונה למי שמעדיף טעם עדין יותר של נוכחות היין
כוס ורבע מים
3 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור
1 כפית בהרט
1 כפית שטוחה כורכום
רבע כפית קינמון.
ההכנה:
מתבלים את כל נתחי הבשר בבהרט מלח ופלפל ומשחימים אותם על מחבת עמוקה ורחבה עם שמן הזית משני הצדדים
מוציאים את נתחי הבשר לתבנית ומעבירים למחבת את כל הירקות, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים
את שאר התבלינים, רכז הרימונים, הסילאן, הנוזלים והיין. מערבבים טוב עם כף עץ
מסדרים את הבשר בתבנית או קדרה ומעל את הירקות והציר שלנו, מכסים ואופים כשעתיים בחום של 160 מעלות.
לאחר כשעתיים מסירים את הכיסוי ומעלים ל- 180 מעלות ואופים עוד כעשרים דקות.בשלב הזה אם צריך נוזלים מוסיפים עוד חצי כוס יין או מים.
מגישים לצד תפ"א\ בטטות אפויים,או אורז.
סלט רובייה \ שעועית לבנה ואדומה – נהוג להגיש שעועית \ רובייה בשולחן
החג כסימן לשפע בשנה החדשה
2 כוסות של רובייה יבשה \ שעועית לבנה ואדומה שהושרו לילה במים ואז בושלו בישול
מלא.
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
1 בצל קצוץ
מיץ משני לימונים טריים
רבע כוס שמן זית
מלח
כפית שמן שומשום
פלפל שחור גרוס
רבע כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית גרירת לימון
50 גרם שקדים קצוצים קלויים לפיזור מעל.
מערבבים הכל יחד, בודקים טעמים ולפי הצורך מוסיפים לימון\ שמן.
סלט פטריות, עגבניות ופלפל חריף
1 סלסלת פטריות שמפיניון חצויות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
חצי כוס שקדים או אגוזים
שמן זית
2 כפות שומשום
כף רוטב צ'ילי
מיץ מחצי לימון
מקפיצים במעט שמן זית את הירקות כ- 7 דקות רק לחימום קל ומעבירים לקערה
במחבת נפרדת מטגנים בכף שמן השומשום את האגוזים והשומשום ושופכים מעל הירקות.
מערבבים היטב ומתבלים צ'ילי, מלח, פלפל שחור גרוס ומיץ מחצי לימון
קינוח: מלאבי על בסיס קדאיף וצ'יפס תפוח
לבסיס הקינוח: (כשמונה קינוחים אישיים)
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם מחמאה \ חמאה מומסת
ההכנה:
מערבבים בקערה עם האצבעות את הקדאיף עם החמאה המומסת ומסדרים על נייר אפייה
בתבניות אישיות או ברינג עגול אישי שיהיה רחב לפחות ב- 1 ס"מ מקוטר תבנית השקעים
של המלאבי. את הקדאיף דוחסים ומקפידים שיהיו קצת שוליים.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 10 דקות או עד שהקדאיף משחים
לסירופ: מבשלים על אש קטנה עד שהסירופ מסמיך מעט
3 כוסות חלב קוקוס , או חלב רגיל
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
כף מיץ לימון
למלאבי
1/2 כוס קורנפלור
2.5 כוסות מים
2-3 טיפות של מי ורדים \ תמצית שקדים מרוכזת + 1 כוס סוכר
*מטרפה ידנית עבור הבחישה.
להכנת המלבי:
בסיר עמוק מניחים 3 כוסות חלב קוקוס + 1.5 כוסות של מים, (את כוס המים הנוספת
שומרים בצד) מחממים על אש בינונית ומוסיפים את הסוכר ואת מי הוורדים, כול הזמן
מערבבים בעזרת המטרפה הידנית , בקערה נפרדת מערבבים היטב את כוס המים הנותרת
עם חצי כוס הקורנפלור , מוסיפים את כוס המים והקורנפלור אל הסיר תוך כדי בחישה
מתמדת בשלב זה יתחילו בועות, כשהבלילה מתחילה להסמיך מורידים מהאש את מוסיפים
את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיות בועות, ומסירים מהאש.
מעבירים את המלאבי לתבנית סיליקון של חצאי כדור או לחלופין אם אין אז לתבנית שקעים
ומעבירים למקרר.
לטבעות התפוח:
2 תפוחים ירוקים חמוצים פרוסים במנדולינה לפרוסות דקות.
ההכנה: מניחים את פרוסות התפוחים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם מרווחים אחד
מהשני, מפזרים מעט אבקת סוכר- לא חובה ואופים בחום של 100 מעלות כשעתיים עד
שמתקבל צ'יפס פריך של תפוח.
* לעיטור:
100 גרם בוטנים\ אגוזי לוז מסוכרים קצוצים
50 גרם קוקוס קלוי
אופציה- רימון
דבש
הרכבת הקינוח לאחר אפיית הקדאיף מוזגים מעט סירופ על כל קערית קדאיף, הופכים מעל
בזהירות את קערית המלאבי לתוך קערית הקדאיף, מקשטים מסביב בבוטנים וקוקוס
ומניחים מעל כל קינוח פרוסת צ'יפס תפוח , זולפים מעל מעט דבש – אפשר לפזר גם
רימונים