יום חמישי, 3 בספטמבר 2015

עוגת שמרים ופירות יבשים פורטוגזית

המסע שלנו מתחיל במטוס שמוביל אותנו אל  חברים טובים ובית ספר לגלישה, אל האוקיינוס, אל גלים גדולים, אל  חופים מרהיבים, אל צבעים ומראות אחרים, המסע שלנו מוביל אותנו אל חיים אחרים, חיים פשוטים יותר, חיים בהם נותנים ליום להוביל אותנו, נסענו לפורטוגל, הפוסטים הקרובים יתארו את המסע שלנו שם, את האוכל המקומי, המאפים המקומיים, האנשים, החופים, הדייגים, החקלאים, הצבעים שנראים באור שונה לגמרי.
העמוד הראשון למסע שלנו מוקדש לעוגת השמרים המסורתית שנהוג להגיש שם במיוחד בחג המולד, תיהנוJ.




BOLO REI PORTUGUESE KING CAKE
עוגת שמרים ופירות יבשים פורטוגזית מסורתית .

3.5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר לבן
3 ביצים טרופות בטמפ' החדר
100 גרם חמאה מרוככת מעט חתוכה לקוביות
כף שטוחה שמרים יבשים
1/3 כוס יין לבן
1/2 כוס חלב
קורט מלח
רבע כוס שקדים חצויים/ פרוסים
1/2   כוס של פירות יבשים צבעוניים פרוסים לקוביות קטנות  ( אדום ירוק כתום)
רבע כוס חמוציות או שקדים
רבע כוס שקדים\ אגוזי לוז מסוכרים קצוצים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס פירות יבשים צבעוניים פרוסים לרצועות דקות

ההכנה:
בקערה להניח את הקמח , הסוכר והשמרים, לערבב וליצור גומה, לשפוך לתוך הגומה את היין.
לחמם מעט את החלב למצב חמים ולא רותח ולהוסיף לגומה להתחיל ללוש במיקסר או ביד , להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות ואת קוביות החמאה, עד לבצק אחיד וקצת דביק – חשוב מאוד אם לא יצא כך ניתן להוסיף ללישה עוד חלב.
להניח בקערה מקומחת ולכסות בשקית ניילון, להתפיח כחצי שעה.
לאחר חצי שעה להוסיף את הפירות היבשים החתוכים לקוביות ( לא הרצועות), את השקדים הפרוסים והחמוציות וללוש שוב, להשאיר להתפחה נוספת כרבע שעה בקערה מכוסה.
לאחר מכן להעביר את הבצק למשטח מקומח- הבצק אמור להיות דביק יחסית, ללוש  אותו מעט.
בידיים מקומחות לוקחים  חתיכות של בצק ומניחים בתבניות משומנות בחמאה או שמן - אפשר תבנית עגולה עם חור באמצע ( קוגלהוף), או תבניות אישיות. מצפים בביצה טרופה ונועצים בבצק  פירות יבשים ומפזרים אגוזים מסוכרים.

מניחים להתפחה 10 דקות ואופים בחום של 180 כ- 25 דקות עד שמשחים.
מגישים עם אבקת סוכר וקינמון מעל.





תגובה 1:

  1. נראה טעים!
    בקשר לקמח - הכוונה לקמח רגיל או סוג ספציפי?

    השבמחק