יום רביעי, 17 ביוני 2015

קעריות בלינצ'ס עם סלט קייצי




להכיל, להכיל את הרגע, להכיל את המקום, להכיל את העצוב והשמח, ללמוד להכיל זה אחד השיעורים החשבים של החיים, בין כל אותם רגעים חולפים, הסוד לחיים טובים הוא להיות לצד מי שיכול להכיל, להכיל את הכל וכל מה שעוד יבוא לטוב ולרע...
בוקר חם בתל אביב, שמש ענקית בחוץ ושולחן לבן עמוס בירקות טריים וצבעוניים, אז הכנתי "פרחים" של בלינצ'ס ומילאתי אותם בצבעים שמחים, צבעים של קיץ, הכל בתוך אותו עלה.
זו הייתה הדרך שלנו להכיל את הבוקר השמח שהיה ולהניח אותו על השולחן.



לבלינצס:
  1 כוס קמח. 1 כוס חלב. 3 ביצים, קורט מלח, כפית שמן- טורפים הכל יחד, בעזרת מגבת נייר משמנים קלות מחבת שאינה נדבקת , ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה ומשטחים לעיגול דק, ברגע שהמשטח העליון נקרש ומתקשה הופכים את הבלינצ'ס על צלחת, כך ממשיכים עם שאר התערובת
לוקחים עלה בלינצ'ס, מניחים אותו בקערית קטנה מיוחדת לאפייה ( כלי לסופלה\ או בריוש ) מהדקים את העלה לכלי ואופים בחום של 200 ל- 10 דקות עד שעלה הבלינצ'ס מתקשה ומקבל את צורת הכלי חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הבלינצ'ס.

לסלט הקייצי-
 יש להשתמש בכל ירקות הקיץ שאוהבים, רצוי כמה שיותר פריכים, לגרסה שלנו:
גזר חתוך לפרוסות דקות בעזרת קולפן, 1 שומר חתוך לקוביות קטנות, 2 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות.
1 בצל ירוק קצוץ, עגבניות שרי חצויות 3 צנוניות פרוסות לפרוסות דקות. 1 קופסא קטנה של טונה מסוננת מנוזלים, חצי כוס של פטרוזיליה\ כוסברה קצוצה, 1 מלפפון קצוץ 1 גמבה אדומה קצוצה.
לתיבול הסלט –
לערבב מיץ מלימון אחד , 3 כפות שמן זית , פלפל שחור גרוס, מעט מלח, 1 כף חומץ בלסמי, לערבב יחד עם הסלט.
להגשה: יש למלא את הקעריות מיד עם ההגשה על מנת שלא יאבדו מצורתן.