דילוג לתוכן הראשי

קעריות בלינצ'ס עם סלט קייצי




להכיל, להכיל את הרגע, להכיל את המקום, להכיל את העצוב והשמח, ללמוד להכיל זה אחד השיעורים החשבים של החיים, בין כל אותם רגעים חולפים, הסוד לחיים טובים הוא להיות לצד מי שיכול להכיל, להכיל את הכל וכל מה שעוד יבוא לטוב ולרע...
בוקר חם בתל אביב, שמש ענקית בחוץ ושולחן לבן עמוס בירקות טריים וצבעוניים, אז הכנתי "פרחים" של בלינצ'ס ומילאתי אותם בצבעים שמחים, צבעים של קיץ, הכל בתוך אותו עלה.
זו הייתה הדרך שלנו להכיל את הבוקר השמח שהיה ולהניח אותו על השולחן.



לבלינצס:
  1 כוס קמח. 1 כוס חלב. 3 ביצים, קורט מלח, כפית שמן- טורפים הכל יחד, בעזרת מגבת נייר משמנים קלות מחבת שאינה נדבקת , ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה ומשטחים לעיגול דק, ברגע שהמשטח העליון נקרש ומתקשה הופכים את הבלינצ'ס על צלחת, כך ממשיכים עם שאר התערובת
לוקחים עלה בלינצ'ס, מניחים אותו בקערית קטנה מיוחדת לאפייה ( כלי לסופלה\ או בריוש ) מהדקים את העלה לכלי ואופים בחום של 200 ל- 10 דקות עד שעלה הבלינצ'ס מתקשה ומקבל את צורת הכלי חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הבלינצ'ס.

לסלט הקייצי-
 יש להשתמש בכל ירקות הקיץ שאוהבים, רצוי כמה שיותר פריכים, לגרסה שלנו:
גזר חתוך לפרוסות דקות בעזרת קולפן, 1 שומר חתוך לקוביות קטנות, 2 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות.
1 בצל ירוק קצוץ, עגבניות שרי חצויות 3 צנוניות פרוסות לפרוסות דקות. 1 קופסא קטנה של טונה מסוננת מנוזלים, חצי כוס של פטרוזיליה\ כוסברה קצוצה, 1 מלפפון קצוץ 1 גמבה אדומה קצוצה.
לתיבול הסלט –
לערבב מיץ מלימון אחד , 3 כפות שמן זית , פלפל שחור גרוס, מעט מלח, 1 כף חומץ בלסמי, לערבב יחד עם הסלט.
להגשה: יש למלא את הקעריות מיד עם ההגשה על מנת שלא יאבדו מצורתן.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה