יום חמישי, 4 ביוני 2015

מלבי קראמבל


הכל יכול לקרות, כל פעם מחדש אנחנו מופתעים לגלות כמה החיים הם דבר מדהים, כמה דברים יכולים להשתנות במהירות, כמה הכל יכול להתהפך וגם לטובה.
בגלל זה תמיד צריך שיהיו רבדים, רבדים של אושר שייקלו על הרבדים העצובים, רבדים של שמחה שיעצימו את הרבדים שבלב, רבדים של רגשות שישתלבו עם רבדים של מבטים. ככה גם כשהכל מתהפך הרבדים שלנו הם אלו שעושים את ההיפוך למשהו טוב.
שכבת קרמבל מתוקה וקריספית על מלאבי קר, שכבה של דובדבנים מתוקים וקוקוס קלוי.
הפכנו אותו כי זו הדרך היחידה לביס המושלם, מלבי קראמבל שפותח לנו את הקיץ



לשכבת הקראמבל:
 כוס של פירורי עוגיות וניל\ חמאה\ פתיבר
30 גרם חמאה
50 גרם שקדים/ בוטנים,  שבורים גס

להכנת הקראמבל:
להמיס על מחבת את החמאה, להוסיף את השקדים\ הבוטנים לערבב 2 דקות ולהוסיף את פירורי העוגיות לעוד 3 דקות, להסיר מהאש ולצנן
למלבי 
1/2 כוס קורנפלור
3.5 כוסות חלב
2.5 כוסות מים
2-3 טיפות של מי ורדים \ תמצית שקדים מרוכזת + 1 כוס סוכר   
*מטרפה ידנית עבור הבחישה.
להכנת המלבי:

בסיר עמוק מניחים 3.5 כוסות חלב + 1.5 כוסות של מים, (את כוס המים הנוספת שומרים בצד)  מחממים על אש בינונית ומוסיפים את הסוכר ואת מי הוורדים, כול הזמן מערבבים בעזרת המטרפה הידנית , בקערה נפרדת מערבבים היטב את כוס המים הנותרת עם חצי כוס הקורנפלור , מוסיפים את כוס המים והקורנפלור אל הסיר תוך כדי בחישה מתמדת בשלב זה יתחילו בועות, כשהבלילה מתחילה להסמיך מורידים מהאש את מוסיפים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיות בועות, ומסירים מהאש.

לרוטב הדובדבנים:
1 צנצנת זכוכית דובדבנים משומרים
חצי כוס סוכר
להכנת הרוטב:
להפחית חצי כוס נוזלים מצנצנת הדובדבנים להעביר לסיר קטן עם הסוכר ולבשל על אש בינונית על לצמצום הנוזלים למרקם של סירופ.

להגשה: שברי בוטנים מסוכרים או קוקוס קלוי

הרכבת המנה:
בכלים אישיים דוחסים 2-3 כפות הקראמבל שהכנו, לאחר מכן מוזגים את המלבי לכלי, מעבירים למקרר לצינון מוחלט – לפחות שעתיים עד שהמלבי מתגבש.
לאחר מכן הופכים בזהירות את הכלי על צלחת כך ששכבת הקראמבל היא העליונה, מוזגים מעל סירופ דובדבנים עם דובדבנים ומפזרים קוקוס קלוי או שברי בוטנים.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה