דילוג לתוכן הראשי

עוף גלילי ממולא‎


קשורים, יש קשרים שלא מתירים ויש קשרים שחזקים מהכל,יש קשרים ששורדים מורדות ועליות, קשרים שידעו מתי להיות רופפים ומתי להיות מחוזקים כדי לדאוג שמה שמסביב לא יתמוטט.
ככה אנחנו, קשורים, לא צריך חבלים ולא צריך חיזוקים כדי לדעת שיש קשרים שהם עמוקים יותר מהכל, יש קשרים שמהרגע הראשון יודעים ששום דבר לא יכול לקרוע אותם ולא משנה לאיזה צד תמשכו.
בוקר של כיף שהזכיר לי קצת התחלה, התחלה עם ריח של פעם של ראשוניות, עוף ממולא במלית גלילית, 2 כוסות קפה שחור וחבל קשירה שדאג לעטוף ולקשור את העוף כדי שיצא בדיוק כמו שצריך, שחום ופריך כמו שאנחנו אוהבים,  תבנית מקסימה שיצאה מהתנור ומילאה את הבית בריח של חורף שמתקרב, בריח של חגים, בריח של פעם, ריח של התחלות שהיו הבסיס להכל.
כשדברים יוצאים בדיוק כמו שרצינו אז אנחנו יודעים שהקשר שקשרנו הוא מוצלח.



 לעוף הגלילי הממולא:

1 עוף שלם  טרי, נקי ושטוף
2 כוסות בורגול גס שהושרה במים רותחים לחצי שעה ונסחט היטב.
1 כוס עלי תרד\ עלי מנגולד קצוצים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שבבי שקדים
1 כף בהרט
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים
2 שיני שום כתושות
שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
כפית פפריקה
כפית כמון
מעט אגוז מוסקט 
פלפל שחור גרוס ומלח
כפית זעטר

לציפוי:

רבע כוס שמן זית
4 כפות סילאן או דבש
1 כף גדושה של פפריקה
תבנית גדולה ורחבה לתנור
2 ניירות אפייה
נייר כסף
חבל קשירה 

ההכנה:
1. במחבת רחבה מטגנים כ- 5 דקות את כל חומרי המלית מלבד הבורגול, מסירים מהאש ומוסיפים לקערת הבורגול  שהושרה במים ונסחט.
2. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הציפוי ועוטפים בעזרת הידיים את העוף בציפוי גם מבפנים וגם מבחוץ.
ממלאים את פנים העוף במלית וקושרים את העוף על מנת שהמלית לא תצא החוצה.
3. לוקחים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפייה.
לוקחים את המלית שנשארה מערבבים עם עוד 4 כפות שמן זית ומניחים את המלית כמצע על התבנית, את העוף הממולא מניחים על המלית.
4. עוטפים את העוף והמלית בנייר אפייה נוסף ומהדקים היטב את קצוות 2 ניירות האפייה האחד לשני.
5. עוטפים את העוף המכוסה בנייר אלומיניום עד קצוות התבנית ומהדקים לתבנית  על מנת ליצור איטום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה, לאחר כשעה מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האלומיניום והאפייה ומכניסים שוב לתנור לחום של 160 מעלות לחצי שעה \ 40 דקות עד שהעוף שחום.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה