יום שני, 6 באוקטובר 2014

עוף גלילי ממולא‎


קשורים, יש קשרים שלא מתירים ויש קשרים שחזקים מהכל,יש קשרים ששורדים מורדות ועליות, קשרים שידעו מתי להיות רופפים ומתי להיות מחוזקים כדי לדאוג שמה שמסביב לא יתמוטט.
ככה אנחנו, קשורים, לא צריך חבלים ולא צריך חיזוקים כדי לדעת שיש קשרים שהם עמוקים יותר מהכל, יש קשרים שמהרגע הראשון יודעים ששום דבר לא יכול לקרוע אותם ולא משנה לאיזה צד תמשכו.
בוקר של כיף שהזכיר לי קצת התחלה, התחלה עם ריח של פעם של ראשוניות, עוף ממולא במלית גלילית, 2 כוסות קפה שחור וחבל קשירה שדאג לעטוף ולקשור את העוף כדי שיצא בדיוק כמו שצריך, שחום ופריך כמו שאנחנו אוהבים,  תבנית מקסימה שיצאה מהתנור ומילאה את הבית בריח של חורף שמתקרב, בריח של חגים, בריח של פעם, ריח של התחלות שהיו הבסיס להכל.
כשדברים יוצאים בדיוק כמו שרצינו אז אנחנו יודעים שהקשר שקשרנו הוא מוצלח.



 לעוף הגלילי הממולא:

1 עוף שלם  טרי, נקי ושטוף
2 כוסות בורגול גס שהושרה במים רותחים לחצי שעה ונסחט היטב.
1 כוס עלי תרד\ עלי מנגולד קצוצים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שבבי שקדים
1 כף בהרט
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים
2 שיני שום כתושות
שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
כפית פפריקה
כפית כמון
מעט אגוז מוסקט 
פלפל שחור גרוס ומלח
כפית זעטר

לציפוי:

רבע כוס שמן זית
4 כפות סילאן או דבש
1 כף גדושה של פפריקה
תבנית גדולה ורחבה לתנור
2 ניירות אפייה
נייר כסף
חבל קשירה 

ההכנה:
1. במחבת רחבה מטגנים כ- 5 דקות את כל חומרי המלית מלבד הבורגול, מסירים מהאש ומוסיפים לקערת הבורגול  שהושרה במים ונסחט.
2. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הציפוי ועוטפים בעזרת הידיים את העוף בציפוי גם מבפנים וגם מבחוץ.
ממלאים את פנים העוף במלית וקושרים את העוף על מנת שהמלית לא תצא החוצה.
3. לוקחים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפייה.
לוקחים את המלית שנשארה מערבבים עם עוד 4 כפות שמן זית ומניחים את המלית כמצע על התבנית, את העוף הממולא מניחים על המלית.
4. עוטפים את העוף והמלית בנייר אפייה נוסף ומהדקים היטב את קצוות 2 ניירות האפייה האחד לשני.
5. עוטפים את העוף המכוסה בנייר אלומיניום עד קצוות התבנית ומהדקים לתבנית  על מנת ליצור איטום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה, לאחר כשעה מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האלומיניום והאפייה ומכניסים שוב לתנור לחום של 160 מעלות לחצי שעה \ 40 דקות עד שהעוף שחום.