יום רביעי, 1 באוקטובר 2014

כנאפה אישית על מצע תפוחים ותמרים


לאוכל מהלב יש טעם שונה, לאוכל מהלב יש רגע, רגע שמייחד את הביס הראשון, את הרגע בו עוצמים עיניים ומתמסרים לטעם.
מי שאוהב לבשל יודע שהרגע הכי טוב הוא הרגע שזה שמולך נהנה ממה שאתה הכנת.
ככה אני מגדירה אהבה אמיתית, ככה אני רואה את החיים, ככה אני רואה את השנה, מלאה ברגעים כאלו, רגעים קטנים של עונג עמוס בטעמים, רגעים שיגרמו לי לבשל כל החיים עבור מישהו שיאהב כל ביס.
כנאפה מתוקה לשנה מתוקה ורגעים.....




לתבנית של 12 שקעים רצוי מסיליקון:

400 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
300 גרם ריקוטה 5% 
100 גרם אבקת סוכר

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
רבע כפית מי ורדים
חצי כפית גרידת לימון

להגשה:
2 תפוחים חתוכים קוביות
4 תמרים חתוכים קוביות
2 כפות סילאן
רבע כפית קינמון
רבע כוס פיסטוקים קלויים


ההכנה:
מבשלים בסיר עמוק את כל מצרכי הסירופ עד שהסירופ מתגבש מעט ומסמיך, מניחים בצד .

מניחים את אטריות הקדאיף בקערה עמוקה מערבבים היטב עם החמאה המומסת ומבערת הידיים מפזרים היטב את החמאה עם אטריות הקדאיף.
לוקחים תבנית שקעים מסיליקון ומרפדים את התחתית של כל שקע באטריות הקדאיף.

מלית: מערבבים היטב את הריקוטה עם אבקת הסוכר ומניחים כף על כל שקע שמרופד באטריות קדאיף. מכסים לאחר מכן את הגבינה בשכבה נוספת של אטריות קדאיף.
אופים כ- 12 דקות בחום של 200 מעלות עד שאטריות הקדאיף מקבלות צבע זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים על כל שקע מהסירופ בנדיבות.

להגשה: במחבת מקפיצים 4 דקות את התפוחים והתמרים עם הקינמון והסילאן, מניחים בצלחת הגשה מניחים מעל את הכנאפה האישית ומעל מפזרים כמה פיסטוקים קלויים.