יום חמישי, 30 באוקטובר 2014

עוגת וניל עם אוכמניות, פקאן וקוקוס


יש דברים שנדמה לנו כאילו ותמיד היו שם, יש דברים שאנחנו בטוחים שתמיד גם יהיו, לא משנה מה יהיה.
לא תמיד זה ככה, המקום הבטוח שלנו לא תמיד יהיה שם , יש דברים שמפספסים על הדרך ונוטים להיזכר בהם רק כשמאוחר, לא תמיד הזמן עושה טוב לא תמיד דברים שנראים לנו בצורה מסוימת יישארו כך, תמיד צריך לזכור שיש רגעים בחיים שצריך לאחוז בהם חזק ולא לתת להם ללכת כדי שלא נתחרט אח"כ שלא נסתכל לאחור, רגעים שאח"כ נרצה לזכור עם חיוך. רגע של עוגה חמה שיוצאת מהתנור, תבנית שמשתדכת בול, 2 כוסות של תה וערב שמתחיל לרדת רגעים שלא כדאי לתת להם ללכת...


 המצרכים:
1 מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן קנולה
(חצי כוס של אוכמניות מיובשות ( אם לא מוצאים ניתן להחליף בחמוציות קטנות
4 כפות קוקוס- רצוי קוקוס קלוי
4 כפות פקאנים או אגוזי לוז קצוצים דק
כפית  קקאו 
1 כפית תמצית וניל
 תנור 180 מעלות חצי שעה
לפיזור למעלה: או אבקת סוכר, או סירופ מייפל 

ההכנה:
להקציף יחד בקערה: ביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל, להוסיף לתערובת את היוגורט להקציף דקה נוספת ולהוסיף בהדרגה את הקמח התופח עד שהוא נבלע בתערובת.
בקערה קטנה נפרדת לערבב יחד את האוכמניות, הקוקוס הקלוי, האגוזים וכפית קקאו.

לשמן תבנית ארוכה( אינגליש קייק) להעביר מחצית מהבלילה לתבנית, לפזר חצי מתערובת האוכמניות האגוזים והקוקוס, לשפוך מעל את יתרת הבלילה ומעל לפזר את יתרת התערובת.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 כחצי שעה, או עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע שחום.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל.




תגובה 1:

  1. איפה ניתן למצוא אוכמניות או פירות יער טריים?
    ואם אין טרי האן יש קפואים בכשרות טובה ?
    ענבל

    השבמחק