יום רביעי, 10 בספטמבר 2014

פירות יבשים וירקות ממולאים בשר ברוטב רכז רימונים ולימון פרסי


"דווקא אז אני אוהב אותה יותר"...
דווקא אז, דווקא כשהכי נכון, דווקא  אז מרגיש כבר מאוחר, דווקא אז יש את הקול הקטן שאומר :" דווקא אז אני אוהבת יותר" .
בחיים יש את הרגעים הקטנים, לפעמים טוב לפעמים לא, לפעמים מרגש, לפעמים מכעיס, לפעמים החשק להניח הכל מאחור, דווקא אז דווקא אז מתעורר אותו הרגש.
אשה חכמה אמרה לי היום בערב, בסוף הכל יתסדר ברגע שתחליטו תראי שיהיה לכם מתוק, קצת סבלנות ...

לקראת ערב החג, מנה שאומרת כולה: סבלנות, סבלנות שמשתלמת בצורת מנה מתוקה, פירות יבשים, ירקות קטנטנים ממולאים בשר ברוטב של חמוציות ורימונים, כל חלק בתבנית הרכיב ציור שנראה כמו פאזל של צבעים, הוא עמד מול צלחת גדולה והחל לסדר את הממולאים בסבלנות, לפי סדר, לפי צבעים, צלחת מתוקה שהסתדרה בצורה מושלמת לחג, עם מסר: סבלנות הכל יסתדר...



לממולאים:
4 חצילים קטנטנים מרוקנים מתוכן, 2 בצלים קטנים מקולפים לעלים, 4 תאנים מיובשות גדולות
4 שזיפים מיובשים מגולענים, 4 משמשים מיובשים .

ניתן להוסיף לרוטב 2 ארטישוק ירושלמי פרוסים לפרוסות עבות – לא חובה
למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
כפית בהרט
מלח
פלפל
1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
רבע כפית קינמון
כף שמן זית

לרוטב:
2 בצלים מגוררים
4 כפות שמן זית
קורט תבלין ציפורן טחון
כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
3 כפות רכז רימונים
2 כפות  סילאן
1 לימון פרסי שחור מיובש ( לשבור אותו קלות)
מלח ופלפל.
1.5 כוסות מים
4\1 כפית כורכום
חצי כפית קינמון.

ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי המלית, יוצרים בעזרת סכין פתח בפירות המיובשים, מרוקנים מתוכן את החצילים הקטנים.
ממלאים המלית הבשר, אם נשארת מלית ניתן למלא עוד פירות או ליצור קציצות קטנות.
להניח את הממולאים בתבנית חסינת חום עמוקה.
להרתיח יחד את כל מרכיבי הרוטב ואז לשפוך לתוך התבנית, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום של 180 מעלות חצי שעה, לאחר חצי שעה להסיר את הכיסוי, לכסות את הממולאים ברוטב ולהכניס שוב לתנור בחום של 160 מעלות לחצי שעה נוספת.

להגיש עם הרבה אהבה וסבלנות

תגובה 1:

  1. הי !!

    הכנתי את הממולאים שלך בחג !!
    היה מדהים !!
    לוקלקו האצבעות ;)

    השבמחק