יום רביעי, 3 בספטמבר 2014

מאפינס גזר ופקאן


הפעם הראשונה, הפעם הראשונה שנשבר לי הלב, הפעם הראשונה שהתאהבתי, הפעם הראשונה  שהתרגשתי כ"כ , הפעם הראשונה בה התאכזבתי כ"כ... הפעם הראשונה בה החלטתי להגשים חלומות לא משנה כמה קשה תהיה הדרך, הפעם הראשונה בה צילמנו את מנת האוכל הראשונה שלנו, הפעם הראשונה בה הבנתי שיש דרכים שלא צריך לעבור לבד, הפעם הראשונה שכתבה שלנו התפרסמה, הפעם הראשונה בה היינו מועמדים לפרס יוקרתי, הפעם הראשונה בה הבנתי שאני יכולה לסמוך עליו בעיניים עצומות, הפעם הראשונה בה שיתפתי אותו בסודות. הפעם הראשונה בה הכנתי מאפינס של גזר ופקאן והכרזתי בפניו: " זאת הפעם הראשונה שאני מכינה את זה אז אין לי מושג מה יצא", הוא חייך ואמר: "בטוח שזה יצא טעים", צדק.... J




 למאפינס גזר ופקאן:
100 גרם חמאה מרוככת
1 ביצה
קורט מלח
1.5 כוסות קמח תופח
2 גזרים מגוררים דק
חצי כפית קינמון
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
5 כפות סוכר חום
1 כף סילאן
ההכנה:
מקציפים יחד את החמאה, הסילאן והסוכר, מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף, מוסיפים את הקינמון והמלח ואז בעזרת כף מערבבים למסה את הגזר, הקמח ולבסוף את  הפקאן ( שומרים 2 כפות פקאן קצוץ לקישוט למעלה.

מניחים את התערובת בתבנית שקעים וממלאים כ- 4\3 מכל שקע. מפזרים מעל מעט פקאן ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפינס משחימים.