דילוג לתוכן הראשי

חזה הודו ממולא בכבד עוף אפוי עם ירקות- מנת ליל הסדר


 החג שמלווה במשפחה ובשולחן חגיגי, החג בו הכל פורח מסביב וכל כך יפה בחוץ, החג בו ממלאים כיסים.
כיסים אמורים להחזיק, לא משנה מה יש בתוכם כיסים אמורים להחזיק, בעולם קיימים אלפי סוגים של כיסים, ויש את הכיס שלנו, הכיס הפנימי בו אנו חולקים סודות, מריבות, אכזבות, הצלחות ותוכניות. בהשראת אותו הכיס רצינו לחגוג השנה את ליל הסדר עם כיס מיוחד, כיס משפחתי עטוף בצבעים ממש כמו האביב, הכיס שיגרום לבני המשפחה להוציא את היד מהכיס ולהושיט יד.
אביב אצלנו בשולחן האוכל והכיס שלנו מלא, מלא בתבלינים, מלא בטעמים ומלא באהבה, חג אביב שמח מאינס ואפיק







לכיס ההודו ולמלית : 

1 קילו של חזה הודו טרי
400 גרם כבד עוף טרי
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 כוס של כוסברה קצוצה( למי שלא אוהב ניתן להחליף בפטרוזילה)
1 פלפל חריף קצוץ
1 כפית בהרט
מלח
פלפל לבן
3 כפות רכז רימונים
1 כף שטוחה כמון

לציפוי חזה ההודו: 3 כפות סילאן, 2 כפות פפריקה, מלח, 1 כפית של שום כתוש, מעט פלפל שחור גרוס.

1 כוס יין לבן חצי יבש
שמן זית

לתבנית הירקות:

6 לבבות ארטישוק טרי שבישלנו במים וכף מלח ל- 10 דקות 
4 זוקיני בצבעים שונים  פרוסים לחצאים לאורכם
1 בצל סגול  חתוך לרבעים
3 גזרים חצויים לאורכם
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרבעים
1 ראש של שום
1 לפת חתוכה לרבעים

ההכנה:
שוטפים היטב את חזה ההודו, מייבשים ובעזרת סכין רחבה יוצרים מעין "כיס" מהחלק הרחב אל החלק הצר, עוטפים היטב את חזה ההודו בתבלינים של הציפוי ומניחים בצד.

בשלב הזה מניחים את הירקות בתבנית, ממליחים מעט, מפלפלים ומערבבים עם מעט שמן זית, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ( כחצי שעה ).
במחבת רחבה מטגנים את הבצלים והשום, מוסיפים את כבדי העוף, מטגנים את כבדי העוף ומוסיפים את התבלינים, רכז הרימונים והכוסברה, מצננים מעט וממלאים את כיס ההודו, סוגרים את החלק הרחב של החזה בעזרת שיפוד ומניחים על מחבת חמה עם מעט שמן זית ל- 5 דקות מכל צד, אחרי שהופכים את חזה ההודו לצד השני, מוסיפים את היין הלבן, מבשלים כ- 5 דקות נוספות של הצד השני) ובעדינות מעבירים את חזה ההודו לתבנית עם הירקות, שופכים על הכל( כולל הירקות) את הנוזלים של המחבת עם היין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור לחצי שעה בחום של 200 מעלות.
בתאבון:)













פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה