יום שישי, 4 באפריל 2014

עוגיות שושנים ומרנג וניל


זכרונות של ילדות הם הזכרונות היפים ביותר, זכרונות של ילדות הם צנצנת של עוגיות שתמיד נמצאת על השיש זה  ריתוק של חודש בבסיס כשאמא מביאה לך עד השער את העוגיות האלו בקופסא ענקית שתספיק לך ולכל החברים שלך, כי אלו העוגיות שאת אוהבת. זה הטעם והמראה שאת מנסה לשחזר ואז נראה לך שהם לא יצאו מושלמות כמו שרצית וזה הרגע שהוא פותח ספרי בישול כדי להוכיח לך ששלך יצאו יפות יותר, הרגע בו זכרון נוצר.





לבצק:
 3 כוסות קמח
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
200 גרם מזולה מרוככת
3 כפות סוכר

מלית:
3 חלבונים 
1 שקית של סוכר וניל
4 כפות  אבקת פודינג בטעם וניל
1 כוס סוכר

ההכנה:
לשים את הבצק עד שהוא מתאחד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים בהדרגה את סוכר הווניל ואת כוס הסוכר, לאחר שהקצף התקשה מוסיפים את אבקת הפודינג, עד שנוצר קרם סמיך יחסית
בשלב זה ניתן להוסיף 4 כפות של שקדים טחונים למי שרוצה להעשיר את המלית.



מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לצורה מלבנית על משטח מקומח היטב לעובי של חצי ס"מ
מורחים את המלית ומשאירים שוליים של 3 ס"מ ללא מלית. מגלגלים את העלה לרולדה ומהדקים את הקצה שללא המלית.
מעבירים בזהירות למשטח מרופד נייר אפייה למקרר לחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל שלושת הכדורים הנוספים
לאחר חצי שעה מוציאים את הרולדות ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 4 ס"מ. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק החתוך עם המלית כלפי מעלה- כך נוצרת צורת "השושנה" לאחר האפייה.
אופים בחום של 160 מעלות בין 35-40 דקות, מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.




תגובה 1:

  1. תמיד רציתי להכין את אלו! אולי הפעם. הן נראות נהדר.
    אבל מה זה "גביע קטן" של שמנת חמוצה? 200 גרם? 200 מל'? 150 גרם?
    כשאתם כותבים גביע זה ממש לא ברור מאליו...
    תודה ושבת שלום!

    השבמחק