דילוג לתוכן הראשי

פריקסה- הסופגנייה הטוניסאית


כי לכל אחד יש זיכרונות, כי כולנו אוהבים חגים, כי יש דברים שתמיד יישאר להם טעם הזיכרון.
כי ברגע שהלחמניות האלו יצאו מהטיגון וחתכנו אותן יצא הריח, אותו ריח מוכר של הבית של סבתא, הריח של קבוצת נכדים יושבים בחצר עם לחמנייה ריחנית מלאה בכל טוב.
פוסט שמוקדש לחברה טובה שלנו שאמנם לא באה מהעדה הטוניסאית אבל זהו המאכל האהוב עליה ביותר בעולם.
כי לא משנה כמה גרסאות בריאות יותר יהיו לאותו מתכון, זהו מתכון שלא מכינים בכל יום, אז לפחות פעם בשנה עשו לעצמכם טובה, ואם כבר מטגנים, אל תוותרו על ה"סופגנייה הטוניסאית" הפריקסה של הסבתות של שנינו.
ביסים של זיכרונות ושל אושר תמיד מגיעים עם קצת חריפות J



מצרכים לבצק: כמות ל- 20 יחידות בינוניות
3 כוסות מים פושרים ( שלא יהיו חמים)
ק"ג קמח
2 כפות של שמרים יבשים
3 כפות שמן
2 כפיות שטוחות מלח  , 3 כפות שטוחות סוכר.                
*שמן קנולה לטיגון
*סיר רחב או מחבת עמוקה                                                                                                                                                                                               

למלית:
3 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות
קופסא של אריסה טוניסאית
2 קופסאות של טונה מרוקנות מהנוזלים( שמן\ מים)
סלט קצוץ שמורכב מבצל, עגבניות ומלפפונים
פרוסות של לימון כבוש
6-7 ביצים קשות , קלופות וחתוכות לקוביות גסות
ההכנה:
מערבבים בקערה רחבה את הקמח, הסוכר והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את השמן, המלח   ו- 2.5  כוסות מים פושרים, מתחילים ללוש ומוסיפים עוד כחצי כוס מים לפי הצורך, הבצק צריך להיות גמיש ואפילו קצת דביק. לאחר שמאחדים את כל חומרי הבצק ( לישה של כ- 5 דקות), משמנים קערה מניחים בה את הבצק ועוטפים אותה בשקית ניילון, מתפיחים את הבצק כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר מכן מקמחים משטח ומחלקים את הבצק ל- 20 כדורים, מכול כדור יוצרים לחמנייה מוארכת ומניחים במרווחים על משטח מקומח היטב. מתפיחים את הלחמניות כ- 20 דקות.
מחממים מחבת או סיר רחב עם שמן עמוק, נזהרים שהשמן לא יהיה רותח, ומניחים בזהירות את הלחמנייה בשמן, מומלץ לטגן 2-3 בכל פעם עד לגמר הלחמניות. מטגנים משני הצדדים עד שהלחמניות מזהיבות ומניחים אותן על משטח עם נייר סופג.
בגמר הטיגון , יוצרים פתח בכל לחמנייה בעזרת סכין חדה.
למלית: מערבבים בקערה רחבה את סלט הירקות, קוביות תפ"א  האדמה, הביצים הקשות והטונה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבת הלחמנייה:
מורחים בכל לחמנייה כפית או יותר מהעריסה, ממלאים בסלט שהכנו ומוסיפים לימון כבוש.
מומלץ לאכול כשהלחמניות עדין חמימות!



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה