יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מאפינס ירקות וגבינות

 לפעמים מתבלבלים, לפעמים יש דברים שמסנוורים אותנו, דברים שנראים לנו אטרקטיביים באותו הרגע וכמה זמן אחרי מבינים שהם לא באמת כאלו, מבינים שלפעמים הכל שטויות, מבינים שיש דברים שהשארנו מאחור, דברים לא פתורים, דברים טובים, דברים אמיתיים, דברים שאולי פספסנו כי לא היה לנו אומץ, כי הם פחות היו זמינים, אולי היו רחוקים... דברים שמזכירים לנו תמיד בית חם וחיבוק אוהב.
כי לפעמים כל מה שצריך בחיים זה משהו אמיתי מולך נטול פוזות, 2 כוסות של קפה שחור חזק ובלי סוכר, שיר של ה"סמיתס" ברקע וארוחת ערב סתווית, כזאת שתמיד כייף שהיא שם, מאפינס ירקות שכולם עושים בכל מיני  גרסאות, אנחנו אוהבים את הגרסה הירוקה, פשטידה פשוטה וקלילה מוגשת בצורת מאפים אישיים, סתיו בחוץ עלים נושרים, אפילו קריר,  סלון קטן, ארוחה קלילה ושיחה , אין יותר אמיתי מזה .



ל- 12 מאפים אישיים בתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית של פשטידה בקוטר  26
 
2 כוסות של  פרחי ברוקולי טרי, אם אין אז להשתמש בקפוא טחונים במעבד מזון
2 קישואים מגוררים וסחוטים מהנוזלים
1 גביע קטן של גבינה לבנה 5% (250 גרם)
100 גרם גבינה בולגרית 5%מפוררת
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
1 בצל גדול קצוץ
5 כפות גרעיני חמנייה או, דלעת  קלופים ולא קלויים לעיטור מעל.
כפית מלח
מעט פלפל שחור
תרסיס שמן לשימון השקעים.
 
ההכנה:
 
טורפים בקערה 3 ביצים, מוסיפים מלח ופלפל ואת הגבינות, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח התופח ואת הירקות ( הבצל, הברוקולי והקישואים).
מחממים תנור ל- 180 מעלות, משמנים תבנים שקעים  וממלאים כל  שקע עד לכ- 3/4 מגובהו במלית. מעטרים במעט גרעינים או שומשום ואופים עד שמשחים כ- 25 דקות.
 
* מגישים לצד סלט או כתוספת לשולחן.


3 תגובות:

  1. נראה מצוין, חבל שכרגע אני לא אוכלת מוצרי חלב. תודה רבה ושבת שלום

    השבמחק
  2. כל כך צודק מה שכתוב! והתמונות מדהימות כרגיל ;)

    השבמחק
  3. מצטערת לי זה ממש לא טעים

    השבמחק