יום שלישי, 19 בנובמבר 2013

שושני שמרים במלית שוקולד

יש רגעים קטנים במהלך היום שנחרטים בזיכרון ונשארים שם, רגעים קטנים שמשהו בהם פשוט מרגיש טוב, מרגיש נכון.
לא תמיד צריכים לדבר, לפעמים המבטים עושים את העבודה, הבדיחות הקטנות הפנימיות, המשפטים הקצרים שאומרים הכול.
רגע כזה היה שם, באותו ערב כשתל אביב לבשה כבר חושך מסביבה, הוצאתי את שושני השמרים עם השוקולד מהתנור, הוא היה עסוק בסט הצילומים, הכנתי לנו 2 כוסות תה והבאתי את התבנית אליו, כי קודם מצלמים ואח"כ אוכלים,  הוא לקח את התבנית והניח מולה את המצלמה, "אתה לא מניח את המאפים על צלחת?" שאלתי,  " לא!" הוא ענה, "ככה כמו שזה, ככה אנחנו הכי אמיתיים, זה מי שאנחנו ואל תשכחי את זה, זה הכי אמיתי שיש, ככה בדיוק כמו שזה".
אז הנחנו את התבנית מול המצלמה וצילמנו, אח"כ טעמנו.. יש רגעים קטנים במהלך היום שנשארים בזיכרון, "ככה בדיוק כמו שזה"!







 לבצק השמרים: (יש להכין את הבצק לילה לפני האפייה ) כמות לכ- 20 יחידות קטנות
כף וחצי  שמרים יבשים
חצי קילו קמח לבן (500 גרם)
1/4 כוס סוכר
 1 כוס חלב פושר ( ניתן להמיר במים או חלב קוקוס לקבלת מאפה פרווה)
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה או מחמאה רכה חתוכה לקוביות .
1/4 כפית מלח
למלית: ממרח שוקולד שאוהבים לפי בחירה, רבע כוס שקדים טחונים לפיזור על הממרח- מומלץ לא חובה.
לציפוי לפני אפייה: 1 ביצה טרופה עם כף מים
לציפוי: סירופ מייפל


 ההכנה:
מערבבים בקערת  מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב ,הביצים הטרופות והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה, לשים את הבצק ( במיקסר או ביד) כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע, מעבירים לקערה משומנת מעט , מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר או לפחות 4 שעות קירור.
 לאחר לילה בקירור, מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל- 2 כדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים את מלית השוקולד ומשאירים כ- 2 ס"מ בסוף העלה ללא מלית לסגירה. מפזרים על מלית השוקולד את השקדים הטחונים ומגלגלים לרולדה, מהדקים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל- 10/ 8 חתיכות שוות.
מניחים כל חתיכה בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המגולגל החתוך פונה כלפי מעלה, מניחים במקום חמים כ- 20 דקות להתפחה.
מברישים כל מאפה קלות בביצה טרופה + כף מים.
אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים.
מוציאים  את המאפים מהתנור ומברישים בעודם  חמים בסירופ מייפל ( ניתן למהול את סירופ המייפל במעט מים).






2 comments: