יום חמישי, 31 באוקטובר 2013

ארוחת הציידים

הר גבוה כביש תלול ושביל שמוביל לבית , בית קטן רובו בנוי מעץ, כלב גדול רובץ על שטיח ואיש מבוגר עם זקן "אם את לא יודעת מהי ארוחת ציידים, אז לא טעמת אוכל טעים בחייך", כך הוא פותח את השיחה.
מרתיח מים לתה ותוך כדי שולף מחבת. פורס בשר מהמקרר, חותך בצל גס,כמה דקות אחרי ישבנו סביב שולחן כבד, תה חם , ירקות טריים חתוכים גס,מחבת ובתוכה רצועות רוסטביף, בצל וביצת עין, לחם כבד קלוי קלו, מזלגות לא היו על השולחן, את הלחם חותכים בידיים ומעמיסים, כך אוכלים ארוחת ציידים.
כמה שבועות אחרי כששעון החורף החשיך  את תל אביב,שלפתי את המחבת והרוסטביף, הכנתי לו את ארוחת הציידים המפורסמת,כי לפעמים כל מה שצריך זה את השיר הנכון ברקע, מחבת ציידים וכמה פרוסות של לחם, אושר פשוט.

לארוחת הציידים למנה זוגית:
200 גרם רוסטביף פרוס
1 בצל סגול חתוך לרצועות
2 ביצים
מלח, פלפל חריף גרוס
רבע כפית כמון
מעט שמן זית
ההכנה:
מחממים מחבת ומטגנים עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים, קורעים בידיים לחתיכות את הרוסטביף ומוסיפים למחבת, ממליחים ומוסיפים את הפלפל כשהרוסטביף משחים מוסיפים 2 ביצים, מסירים מהאש אחרי כמה דקות ומגישים לצד לחם קלוי קלות.

2 comments: