דלג לתוכן הראשי

קאפקייקס במלית נוגט


אז נסענו בכביש ארוך אחרי יום מדהים ביישוב מתת,  דרך רצופה בפיתולים ובעצים, אירופה הקטנה בדרך לכרמיאל. אחרי יום חוויתי ומלא באוכל הגענו עייפים, אלה בדיוק אותן השעות שברור לנו ששעתיים אחרי המנוחה יתעורר החשק למשהו מתוק לצד הקפה.
בהשראת כל אותן עוגות בחושות פשוטות וטעימות, אלו עם הפירורים למעלה והמלית שבפנים, אלו שתמיד כייף לאכול חם, את שלנו אנחנו אוהבים במנות אישיות, כי ככה הרבה יותר כייף.
בחוץ היה קצת חשוך וקריר, הסתיו כבר מורגש בגליל, מבט קצר אל הארון גילה קופסא של קרם נוגט. חצי שעה אחרי עדיין היה חשוך וקריר, בבית היה חמים ונעים עם ריח של נוגט, סיום מושלם ליום המושלם שלנו.

.

לקאפקייקס:
200 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר 
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
350 גרם  קמח תופח
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 מיכל של יוגורט בטעם טבעי  ( 200 מ"ל)
למלית: כחצי כוס ממרח נוגט.
ההכנה:
שלב א: לטובת הפירורים, לוקחים 30 גרם מהחמאה מתוך ה- 200 גרם ומניחים בצד עם 2 כפות סוכר ו- 3 כפות קמח מתוך כמות הקמח הרשומה.
מפוררים את הקמח והסוכר יחד עם 30 גרם מהחמאה לתערובת פירורית
מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר והמלח לתערובת בהירה, מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, לאחר מכן את הביצים אחת אחת, כשהתערובת אחידה מוספים את הקמח ובעזרת כף מבליעים אותו בתוך התערובת.
לפירורים:
מסדרים מנז'טים של נייר בתוך מגש הקאפקייקס ומניחים כרבע מהבלילה בתוך כל שקע
לאחר מכן בעזרת 2 כפיות לוקחים כפית מלית נוגט ובעזרת הכפית השנייה מניחים במרכז כפית נוגט, מכסים בעוד כף מתערובת הקאפקייקס ומעל מפזרים מעט מהפירורים.
אופים כ- 20 דקות עד שפני המאפה משחימים, רצוי להגיש חמים לצד קפה חזק .




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …