יום שני, 14 באוקטובר 2013

קישואים ממולאים עם רוטב לימון ונענע

 השבתות של הסתיו הן השבתות בהן מתחילים לחשוב על החורף שמתקרב, השבות של הסתיו מביאות איתן קרירות .
באחת השבתות האלו ביקרתי בכפר דרוזי בגליל ושם פגשתי בפנינה, אישה מדהימה ובשלנית מעולה שלימדה אותי להכין אוכל דרוזי.
אחד מהמאכלים שהוגשו שם היו קישואים ממולאים עם רוטב חמצמץ ונענע.
אז נכון המתכון שודרג קצת, הקישואים החליפו צורה לעגול, הטעמים הותאמו יותר למה שאנחנו אוהבים.
אבל הבסיס נשאר אותו בסיס.
ממולאים ברוטב לימוני עם נענע , שמשדרגים כל שבת סתווית ועושים חשק להגיד לחורף : " אתה יכול להגיע אנחנו מוכנים.."
 





 לממולאים:
5-6 קישואים עגולים
1 כוס אורז בסמטי או פרסי מבושל חלקית במים רותחים
400 גרם בשר בקר טחון
חצי צרור של כוסברה טרייה הקצוצה
3 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ דק
2 כפיות נענע קצוצה
1 כף בהרט
חצי כפית קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
כפית טימין טרי קצוץ
לרוטב:
3 קישואים פרוסים לפרוסות בינוניות
1 בצל חתוך לרצועות
1 קולרבי חתוך לפרוסות- לא חובה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1כפית בהרט
מלח
מיץ מלימון שלם
4 כפות שמן זית
קמצוץ אגוז מוסקט
כף עלי נענע קצוצים
1 כוס מים
2 גבעולי טימין טרי
 
ההכנה:
 
מערבבים את כל חומרי המלית
חוצים את הקישואים  ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם,  לוקחים קיסם ומחוררים מעט כל חצי קישוא על מנת שיספוג רוטב. ממלאים את חצאי הקישואים במלית שהכנו.
בסיר רחב מניחים  את הבצל, הקישואים, הקולרבי ותוכן הקישורים שרוקנו , מניחים מעל את חצאי הקישואים הממולאים.
מערבבים את כול  מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הקישואים הממולאים בעדינות.
מבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כחצי שעה.
בזהירות מעבירים את תכולת הסיר לתבנית חסינת חום, מפזרים מעל בעדינות את הנוזל שנשאר ומעבירים לתנור לחום של 200 מעלות לעוד כרבע שעה להשחמה קלה.
 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה