יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

עוגת מייפל ופקאנים


יש דברים שאין הרבה מה להגיד עליהם, יש דברים שפשוט קיימים, פשוט נמצאים שם, פשוט יודעים שהם טובים.
וכל שנה מחדש מאחלים דברים טובים וכל שנה מחדש רוצים שמשהו טוב יקרה ומאחלים שנה טובה, ומאחלים דברים טובים.
העוגה האולטימטיבית לכל דבר, העוגה שמוכרת לכולם, העוגה שפשוט יודעים שהיא טובה ולא משנה באיזה גרסה עושים אותה, או איזה תוספות יש לה.

העוגה שטעימה בכל פעם והיא מושלמת ליד הקפה או התה והיא מושלמת לשבירת הצום והיא בדיוק מה שצריך, עוגת מייפל ופקאנים.

 עוגת מייפל ופקאנים:

לעוגה בקוטר 26

1 מיכל קטן של שמנת חמוצה או של יוגורט בטעם טבעי

3/4 כוס סוכר ( רצוי סוכר חום)

3 ביצים בטמפ, החדר ( לתבנית קוגלהוף יש להשתמש ב- 4 ביצים)

1 כפית תמצית וניל

1.5 כוסות של קמח תופח

1/2 כוס שמן קנולה

רבע כוס של שברי פקאנים או אגוזים

סירופ מייפל

להכנה:

לחמם מראש תנור לחום של 180 מעלות

להקציף יחד את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ( אין צורך בהפרדת ביצים) לאחר מכן להוסיף את  השמנת, השמן ותמצית הווניל  .להוסיף בקיפולים עדינים   ( לא לערבב יותר מידי) את הקמח התופח להניח בתבנית משומנת קלות ולפזר מעל את הפקאנים.

(אם אופים בתבנית קוגלהוף יש לפזר את הפקאנים בתחתית מכיוון שאח"כ הופכים את התבנית)

לאפות 30-40 דקות, ניתן לבצע בדיקת מוכנות ע"י נעיצת שיפוד מעץ שיצא עם מעט פירורים.

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יש לדקור אותה מעט עם קיסם ולפזר בנדיבות סירופ מייפל.



8 תגובות:

  1. מה הכוונה במיכל קטן? של 100-125?

    השבמחק
    תשובות
    1. הכוונה למיכל קטן סטנדרטי של 125

      מחק
  2. היי תודה רבה על המתכון נראה מעולה,
    רק בעיה, העוגה בכלל לא תפחה, נראה לי שצריך להקציף ביצים בנפרד כדי לקבל נפח.
    הקצפתי כמו בהוראות כשהכל ביחד והעיסה יצאה נמוכה ולא אוורירית.
    כדאי להבהיר בהוראות, מה דעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שירי מדובר בעוגה בחושה כך שאין צורך בהפרדת ביצים, אולי תנסי להקציץ את הביצים עם הסוכר ואחכ להוסיף את שאר המצרכים הרטובים?
      טיפים להתפחה: ביצים בטמפ' החדר, חימום תנור מראש, והכי חשוב לא לערבב יותר מידי את הקמח בתוך המסה אלא רק עד שהוא נבלע כי אז יוצאת עוגה לא אורירית, אולי קוטר העוגה היה נמוך מידי?
      חג שמח!

      מחק
    2. תודה על העזרה! התכוונתי בדיוק למה שכתוב בתיקון
      נראה לי שאצליח בפעם הבאה:)
      חג שמח!

      מחק
  3. הכנתי לפני שקראתי את השאלות ותגובות., כך ששמתי גביע של 200 גרם יוגורט. הבלילה ניראית בסדר. עכשיו בתנור. יצאה כמות ממש קטנה של בלילה, וניראה לי שהעוגה תצא נמוכה למדי.

    השבמחק
  4. בוקר טוב, יש אופציה להכין את העוגה פרווה ולא חלבית?

    השבמחק
  5. אני שומרת כשרות. האם אפשר להתשמש במוצר אחר במקום היוגורט? אולי כוס חלב סויה?

    השבמחק