יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

עוגת מייפל ופקאנים


יש דברים שאין הרבה מה להגיד עליהם, יש דברים שפשוט קיימים, פשוט נמצאים שם, פשוט יודעים שהם טובים.
וכל שנה מחדש מאחלים דברים טובים וכל שנה מחדש רוצים שמשהו טוב יקרה ומאחלים שנה טובה, ומאחלים דברים טובים.
העוגה האולטימטיבית לכל דבר, העוגה שמוכרת לכולם, העוגה שפשוט יודעים שהיא טובה ולא משנה באיזה גרסה עושים אותה, או איזה תוספות יש לה.

העוגה שטעימה בכל פעם והיא מושלמת ליד הקפה או התה והיא מושלמת לשבירת הצום והיא בדיוק מה שצריך, עוגת מייפל ופקאנים.

 עוגת מייפל ופקאנים:

לעוגה בקוטר 26

1 מיכל קטן של שמנת חמוצה או של יוגורט בטעם טבעי

3/4 כוס סוכר ( רצוי סוכר חום)

3 ביצים בטמפ, החדר ( לתבנית קוגלהוף יש להשתמש ב- 4 ביצים)

1 כפית תמצית וניל

1.5 כוסות של קמח תופח

1/2 כוס שמן קנולה

רבע כוס של שברי פקאנים או אגוזים

סירופ מייפל

להכנה:

לחמם מראש תנור לחום של 180 מעלות

להקציף יחד את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ( אין צורך בהפרדת ביצים) לאחר מכן להוסיף את  השמנת, השמן ותמצית הווניל  .להוסיף בקיפולים עדינים   ( לא לערבב יותר מידי) את הקמח התופח להניח בתבנית משומנת קלות ולפזר מעל את הפקאנים.

(אם אופים בתבנית קוגלהוף יש לפזר את הפקאנים בתחתית מכיוון שאח"כ הופכים את התבנית)

לאפות 30-40 דקות, ניתן לבצע בדיקת מוכנות ע"י נעיצת שיפוד מעץ שיצא עם מעט פירורים.

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יש לדקור אותה מעט עם קיסם ולפזר בנדיבות סירופ מייפל.