דילוג לתוכן הראשי

פחזניות\ אקלרים במלית קרם שמנת ופקאנים


וכולם מאחלים שנה טובה, וכולם מאחלים שנה מתוקה וכולם מקווים שיהיה רק טוב וכולם מייחלים לימים יפים יותר.
וכמעט כולם מכינים עוגות דבש וכמעט כולם אוהבים עוגות דבש... ואצלנו אוהבים בערב החג להכין דברים שלמים, דברים שמסמלים שלמות של שנה, דברים מתוקים ולא חייב דבש כדי שיהיה מתוק.. וזו השנה השנייה שאנו כותבים לכם ברכה לחג ובסיום שנה ותחילתה של חדשה הפנמנו דברים, למדנו דבר או שניים על עצמנו ובעיקר למדנו להקשיב האחד לשנייה, למדנו לדבר מחדש, למדנו לעשות מה שבאמת אוהבים, לא מה שמצופה ואם כבר מצופה אז שיהיה מצופה בשוקולד, תקראו להם אקלרים, תקראו להם פחזניות, לא משנה איך תקראו להן הן יהיו ממולאות בקרם שמנת ופקאנים מסוכרים והן יהיו מצופות שוקולד, כזאת שנה אנחנו מאחלים לכם, שנה מלאה בדברים טובים, שנה מפתיעה, שנה מחדשת, שנה שתעשו מה שאתם אוהבים, שנה טובה מאפיק ואינס.



מתכון לכ- 22 פחזניות בינוניות או כ- 15 אקלרים .
 ( המתכון לפחזניות לקוח מהמחברת של אמא)
1 כוס מים + 3 כפות מים
100 גר' חמאה
1 כוס קמח+ 2 כפות שטוחות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית שטוחה של סוכר
4 ביצים
להכנת הפחזניות\ אקלרים:
שקית זילוף גדולה +צנטר בצורת כוכב ( רצוי רחב)

 מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות, מרתיחים בסיר את המים +הסוכר +המלח + החמאה, כשהכל רותח מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שאין גושים, מסירים מהאש מצננים כרבע שעה ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים, אחת אחת עד שנוצרת תערובת אחידה.
מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר ויוצרים עיגולים ( בצורה גבעה קטנה) בקוטר של 4-5 ס"מ או אקלרים ארוכים באורך של כ- 10 ס"מ, אופים כ- 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור אחרי 20 דקות פותחים את דלת התנור מעט לעוד כ- 5 דקות ואח"כ מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת המלית:
שקית זילוף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 כוס חלב
100 גרם שברי פקאנים מסוכרים
200 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
מקציפים את השמנת + החלב + הפודינג עד לקבלת קרם, מערבבים לתוך הקרם את הפקאנים,  מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
יוצרים חריץ קטן בכל פחזנית וממלאים את הקרם בפחזניות.
ממיסים את השוקולד והשמן מעל סיר אדים וטובלים חצי מהאקלרים בשוקולד או מפזרים מעל בצורה לא שווה.
מעבירים לקירור עד להגשה





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה