יום שלישי, 17 בספטמבר 2013

סטייק אנטריקוט עם יין וענבים

כשכולם מבשלים, כשכולם עובדים קשה, כשכולם מארגנים את שולחן החג כשכולם פותחים כל שנייה את התנור כדי לראות אם הצלי מוכן, כשכולם מתחילים להתעייף. כשכולם מארחים אנשים סביב השולחן.
בדיוק אז נזכרים במנות הקלות, אותן מנות שלא לוקחות יותר מידי אנרגיות, אותן מנות שאי אפשר לפשל איתן ותמיד יוצאות טעים, אותן מנות שאחרי שטועמים אותן הן נכנסות לקטגוריית "מנה מנצחת", מנה שעושה רושם על כל צלחת מנה שכמה דקות של הכנה קוצרות מלא מחמאות, המנה שכול אורחי השולחן בחג יטעמו ויגידו וואו.
סטייק אנטריקוט, ענבים, יין מבושלים יחד, תפוחי אדמה צלויים. זהו! חג שמח



*ניתן להכפיל את הכמויות לפי מספר הסועדים
2 סטייק חתיכות של אנטריקוט בעובי של כ- 3 ס"מ
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 כוס של ענבים שחורים
חצי כוס יין אדום (  מומלץ קברנה סובניון )
שמן קנולה
תערובת תבלינים יבשה המורכבת מזרעי כוסברה יבשה, פלפל שחור גרוס, מעט הל, מלח גס, אבקת זנגביל ומעט בהרט
לתוספת: 7 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לאורכם
כפית פפריקה, כף של שום גבישי, פלפל שחור גרוס, מעט מלח גס שמן זית

ההכנה:
מומלץ להכין את התוספת קודם ואת הסטייק ממש לפני ההגשה.
מערבבים את תערובת התבלינים היבשה בצלחה ומצמידים אותה היטב בעזרת כפות הידיים לשני צידי הסטייק.
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן, כשהמחבת חמה מניחים את 2 הסטייקים והופכים צד אחרי 4 דקות, מניחים עוד כ- 3 דקות על הצד השני ומניחים על צלחת בצד.
מוסיפים על אותה מחבת עוד 2 כפות שמן ואת רצועות הבצל הסגולמטגנים ומערבבים עד שהבצל מתרכך ומוסיפים את הענבים ומעט פלפל שחור גרוס ומלח ואת חצי כוס היין, כשהיין מתחיל לבעבע מחזירים את הסטייקים למחבת לעוד כ- 2 דקות מכל צד.

לתוספת:מערבבים את תפוחים האדמה בקערה עם השמן והתבלינים ואופים בחום של 200 מעלות עד שהם ממש משחימים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה