יום שלישי, 27 באוגוסט 2013

פאי תאנים‎


קיפולים,

קיפולים שטומנים  בתוכם סודות,  קיפולים שטומנים בתוכם כעסים, קיפולים שטומנים בתוכם אהבות, חוויות ומתיקות.
ממש כמו התאנה, עגולה ומסוגרת שטומנת בחובה הפתעה, פעם מתיקות ופעם לא, ההפתעה היא חלק מהעניין
פאי תאנים עם נגיעה קטנה של עראק שמעיר את כל המתיקות בקצת חריפות, פאי עטוף קיפולים, קיפולים של שמחה, קיפולים של אושר קיפולים של מתיקות .

עטוף במתיקות: פאי התאנים של תיק אוכל





חומרים לפאי בקוטר 24-26
לקלתית הפאי ( השתמשתי במתכון של בצק פריך בסיסי של רות סירקיס שיוצא מעולה ולא מתכווץ)
100 גרם חמאה ( או מחמאה לגרסת פרווה), מומסת ופושרת. 
3/4 כוס סוכר    
1 ביצה
2 כוסות קמח לבן שאינו תופח
למלית התאנים:
כחצי קילו תאנים טריות חצויות
1 כף חמאה או מחמאה
1 תפוח עץ מגורר
2 כפות עראק  ( אנחנו השתמשנו בעראק מתובל במקל ליקריץ מתוך המזווה של מסעדת "קוצ'ינה תמר".
חצי כוס שקדים מולבנים ( רצוי גפרורי שקדים).
2 כפות של מרמלדת ג'ינג'ר והדרים(מומלץ  או להוסיף קצת הדרים קצוצים מסוכרים אבל לא חובה למתכון)
3 כפות גפרורי שקדים.
חצי כפית גרירת לימון.

2 כפות סילאן


ההכנה:


לקלתית הפאי:

מערבבים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח רק עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד.

לאחר מכן מהדקים היטב את הבצק בתוך תבנית פאי משומנת קלות ( כולל הדפנות) ומכניסים את תבנית הפאי עם הבצק למקפיא.





במחבת רחבה מניחים את התאנים, התפוח המגורר, עם הסוכר ומערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס, מוסיפים את גרירת הלימון והעראק ומבשלים עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, מסירים את האש ומוסיפים את חצי כוס השקדים.



מחממים תנור לחום של 170-180 מעלות

מורחים על קלתית הפאי את 2 כפות הסילאן, ומסדרים את התאנים עם השקדים בתוך תבנית הפאי
מפזרים סביב דפנות הפאי את 3 כפות השקדים ואופים  בין 30-40 דקות



למי שמעדיף פאי "קיפולים" אז מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מסמנים קלות עם צלחת גדולה וסכין צורת עיגול במרכז הבצק, מניחים את המלית ומקפלים סביב את יתרת הבצק וכך אופים ללא תבנית פאי.







*את עראק הליקריץ ועוד "ממתקים מיוחדים כמו מרמלדת הדרים וג'ינג'ר, תמרים צהובים בקרמל וג'ינג'ר, עגבניות מיובשות בשמן מתובל ועוד "ממתקים" ורטבים מיוחדים ניתן למצוא במזווה  המיוחד של מסעדת "קוצ'ינה תמר" (  רחוב הצפירה 10, תל אביב יפו ) ,אשר ממוקם בקומה השנייה  במסגרת פרויקט מיוחד שהוכן לחגי תשרי

4 תגובות:

  1. כנראה פיספסתי משהו... איפה נמצאת המסעדה "קוצ'ינה תמר"? רק כדי לנסות ולהשיג את כל החומרים הדרושים

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן לעשות את הפאי גם עם חומרים נגישים , קוצי'נה נמצאת ברחוב הצפירה 10, תל אביב יפו

      מחק
  2. היי, אם אני רוצה להכין את גרסת הקיפולים, האם יש לכדרר את הבצק ולתת לו לנוח מעט במקפיא ואז לרדד אותו? אם כן, כמה זמן שהייה במקפיא?

    השבמחק
  3. סירופ מנטה פראי ללא E921, E621, אלומיניום, נתרן פלואוריד
    75 סירופ מנטה פראי CL

    מצרכים: נענע, סוכר, מים: 20 יד חלק

    מיליון שאריות יבשות (מסונן ונבדק עם TDS מים)

    מקורות נסתרות של מונוסודיום גלוטמט במזונות
    2004 09 10

    מאת: ד"ר ראסל בליילוק, MD | RussellBlaylockMD.com
    מתוך הספר 'excitotoxins - הטעם שהורג "



    מה אם מישהו היה אומר לך שחומר כימי (MSG) הוסיף למזון יכול גורם לניזק מוחי בילדים שלך, וזה כימי זה יכול להשפיע על איך מערכת העצבים של הילדים שלך נוצרה נופלת על פיתוח, כך בשנים מאוחרות יותר יכולים להיות שהם לומדים או קשיים רגשיים ?

    http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200959455883&ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

    השבמחק