דילוג לתוכן הראשי

פאי תאנים‎


קיפולים,

קיפולים שטומנים  בתוכם סודות,  קיפולים שטומנים בתוכם כעסים, קיפולים שטומנים בתוכם אהבות, חוויות ומתיקות.
ממש כמו התאנה, עגולה ומסוגרת שטומנת בחובה הפתעה, פעם מתיקות ופעם לא, ההפתעה היא חלק מהעניין
פאי תאנים עם נגיעה קטנה של עראק שמעיר את כל המתיקות בקצת חריפות, פאי עטוף קיפולים, קיפולים של שמחה, קיפולים של אושר קיפולים של מתיקות .

עטוף במתיקות: פאי התאנים של תיק אוכל





חומרים לפאי בקוטר 24-26
לקלתית הפאי ( השתמשתי במתכון של בצק פריך בסיסי של רות סירקיס שיוצא מעולה ולא מתכווץ)
100 גרם חמאה ( או מחמאה לגרסת פרווה), מומסת ופושרת. 
3/4 כוס סוכר    
1 ביצה
2 כוסות קמח לבן שאינו תופח
למלית התאנים:
כחצי קילו תאנים טריות חצויות
1 כף חמאה או מחמאה
1 תפוח עץ מגורר
2 כפות עראק  ( אנחנו השתמשנו בעראק מתובל במקל ליקריץ מתוך המזווה של מסעדת "קוצ'ינה תמר".
חצי כוס שקדים מולבנים ( רצוי גפרורי שקדים).
2 כפות של מרמלדת ג'ינג'ר והדרים(מומלץ  או להוסיף קצת הדרים קצוצים מסוכרים אבל לא חובה למתכון)
3 כפות גפרורי שקדים.
חצי כפית גרירת לימון.

2 כפות סילאן


ההכנה:


לקלתית הפאי:

מערבבים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח רק עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד.

לאחר מכן מהדקים היטב את הבצק בתוך תבנית פאי משומנת קלות ( כולל הדפנות) ומכניסים את תבנית הפאי עם הבצק למקפיא.





במחבת רחבה מניחים את התאנים, התפוח המגורר, עם הסוכר ומערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס, מוסיפים את גרירת הלימון והעראק ומבשלים עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, מסירים את האש ומוסיפים את חצי כוס השקדים.



מחממים תנור לחום של 170-180 מעלות

מורחים על קלתית הפאי את 2 כפות הסילאן, ומסדרים את התאנים עם השקדים בתוך תבנית הפאי
מפזרים סביב דפנות הפאי את 3 כפות השקדים ואופים  בין 30-40 דקות



למי שמעדיף פאי "קיפולים" אז מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מסמנים קלות עם צלחת גדולה וסכין צורת עיגול במרכז הבצק, מניחים את המלית ומקפלים סביב את יתרת הבצק וכך אופים ללא תבנית פאי.







*את עראק הליקריץ ועוד "ממתקים מיוחדים כמו מרמלדת הדרים וג'ינג'ר, תמרים צהובים בקרמל וג'ינג'ר, עגבניות מיובשות בשמן מתובל ועוד "ממתקים" ורטבים מיוחדים ניתן למצוא במזווה  המיוחד של מסעדת "קוצ'ינה תמר" (  רחוב הצפירה 10, תל אביב יפו ) ,אשר ממוקם בקומה השנייה  במסגרת פרויקט מיוחד שהוכן לחגי תשרי

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …