דילוג לתוכן הראשי

פאי תאנים‎


קיפולים,

קיפולים שטומנים  בתוכם סודות,  קיפולים שטומנים בתוכם כעסים, קיפולים שטומנים בתוכם אהבות, חוויות ומתיקות.
ממש כמו התאנה, עגולה ומסוגרת שטומנת בחובה הפתעה, פעם מתיקות ופעם לא, ההפתעה היא חלק מהעניין
פאי תאנים עם נגיעה קטנה של עראק שמעיר את כל המתיקות בקצת חריפות, פאי עטוף קיפולים, קיפולים של שמחה, קיפולים של אושר קיפולים של מתיקות .

עטוף במתיקות: פאי התאנים של תיק אוכל





חומרים לפאי בקוטר 24-26
לקלתית הפאי ( השתמשתי במתכון של בצק פריך בסיסי של רות סירקיס שיוצא מעולה ולא מתכווץ)
100 גרם חמאה ( או מחמאה לגרסת פרווה), מומסת ופושרת. 
3/4 כוס סוכר    
1 ביצה
2 כוסות קמח לבן שאינו תופח
למלית התאנים:
כחצי קילו תאנים טריות חצויות
1 כף חמאה או מחמאה
1 תפוח עץ מגורר
2 כפות עראק  ( אנחנו השתמשנו בעראק מתובל במקל ליקריץ מתוך המזווה של מסעדת "קוצ'ינה תמר".
חצי כוס שקדים מולבנים ( רצוי גפרורי שקדים).
2 כפות של מרמלדת ג'ינג'ר והדרים(מומלץ  או להוסיף קצת הדרים קצוצים מסוכרים אבל לא חובה למתכון)
3 כפות גפרורי שקדים.
חצי כפית גרירת לימון.

2 כפות סילאן


ההכנה:


לקלתית הפאי:

מערבבים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח רק עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד.

לאחר מכן מהדקים היטב את הבצק בתוך תבנית פאי משומנת קלות ( כולל הדפנות) ומכניסים את תבנית הפאי עם הבצק למקפיא.





במחבת רחבה מניחים את התאנים, התפוח המגורר, עם הסוכר ומערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס, מוסיפים את גרירת הלימון והעראק ומבשלים עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, מסירים את האש ומוסיפים את חצי כוס השקדים.



מחממים תנור לחום של 170-180 מעלות

מורחים על קלתית הפאי את 2 כפות הסילאן, ומסדרים את התאנים עם השקדים בתוך תבנית הפאי
מפזרים סביב דפנות הפאי את 3 כפות השקדים ואופים  בין 30-40 דקות



למי שמעדיף פאי "קיפולים" אז מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מסמנים קלות עם צלחת גדולה וסכין צורת עיגול במרכז הבצק, מניחים את המלית ומקפלים סביב את יתרת הבצק וכך אופים ללא תבנית פאי.







*את עראק הליקריץ ועוד "ממתקים מיוחדים כמו מרמלדת הדרים וג'ינג'ר, תמרים צהובים בקרמל וג'ינג'ר, עגבניות מיובשות בשמן מתובל ועוד "ממתקים" ורטבים מיוחדים ניתן למצוא במזווה  המיוחד של מסעדת "קוצ'ינה תמר" (  רחוב הצפירה 10, תל אביב יפו ) ,אשר ממוקם בקומה השנייה  במסגרת פרויקט מיוחד שהוכן לחגי תשרי

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא