יום שלישי, 20 באוגוסט 2013

סירת דלורית עם פטריות וגבינה


החיבור לים תמיד היה שם, אותו בקבוק שבו היינו מניחים בתוכו משאלות קטנות ושולחים אל הגלים.
אותן סירות רחוקות שיוצרות תמונה מושלמת  יחד עם השקיעה.
אותו חשק מוזר לגלות תמיד מה יש בצד השני של הגלים.
אותו קיץ חם בו רוצים לאכול משהו קצת שונה ועדיין לא "כבד מידי"
סירה קטנה של דלורית ובתוכה מלית עם טעמים שונים שיוצרים יחד את התמונה המושלמת ממש כמו השקיעה בים.


 מתכון לשניים:
1 דלורית חצוייה לאורכה
כוס אחת של פטריות קצוצות ( מומלץ פורטבלו)
100 גרם של פרמז'ן מגורר או בגרסת לייט 100 גרם של גבינה בולגרית 5%
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ רצוי סגול
רבע כוס בזיליקום קצוץ
* מומלץ לא חובה 3 כפות של עגבניות מיובשות קצוצות
מלח גס
פלל שחור גרוס
1 ביצה
2 כפיות סילאן
שמן זית
ההכנה:
 מברישים כל חצי דלורית בשמן זית וכפית סילאן ומפזרים מעל מלח ופלפל.
אופים בתנור בחום של -180 מעלות כ- 20 דקות עד שהדלורית מתרככת ומקבלת צבע שחום.
במחבת עם כפית שמן זית מקפיצים את הבצל והפטריות, מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום המלח והפלפל, מסירים מהאש מצננים מעט ומוסיפים את הגבינה והביצה, מערבבים היטב את כל המסה וממלאים את הגומה בכל סירת הדלורית, מכניסים שוב לתנור לאפייה של 5-7 דקות בחום של 200 מעלות.