דלג לתוכן הראשי

חטיף אנרגיה בייתי


ההנאות הקטנות שבחיים
ההנאות שבחיים מתחלקות לשני דברים ההנאות שזוכרים לטובה וההנאות שאחר כך מתחרטים עליהן.
השקיעה, הזריחה, סרט טוב, טיול בטבע, אלכוהול, מסיבות, קינוח מטורף, ערב עם חברים ועוד...
רשימת ההנאות לא נגמרת, ההבדל היחידי ביניהן הרושם שהן השאירו אחריהן.
בין כל ההנאות הקטנות של החיים יש גם את אלה שמתלוות ליד הקפה\ התה או סתם כמשהו לנשנש, השוק מוצף בחטיפי בריאות עם מלא שילובים וטעמים ואחרי הרבה ניסיונות מצאנו את האחד שעושה לנו כייף, הכיף הוא בעצם להרכיב את החטיף עם דברים שאתם אוהבים לכן ניתן להחליף את הפרי היבש או הפיצוחים.
הנאה קטנה בלי  רגשות אשמה ומסתבר שאת ההנאה הזאת הכי כייף לאכול ישירות מהפריזר: חטיפי אנרגיה ביתיים- ההנאות הקטנות שלנו.



כמות לתבנית מלבנית בינונית
 1/2 כוס חמוציות
1 כוס פצפוצי אורז
1 כוס שיבולת  שועל
1/2  כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
4 כפות קוקוס טחון
1/4 כוס קרם קוקוס ( מקופסת שימורים)
1/2 כוס דבש או סילאן
8 תמרים קצוצים דק
3 כפות טחינה
1 חלבון ביצה
ההכנה:
לערבב בקערה את הטחינה, חלב הקוקוס, הסילאן, החלבון, פצפוצי האורז ושיבולת השועל, להמתין מספר דקות ולהוסיף שאר המרכיבים.

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק היטב לתבנית, לאפות בחום של 160 מעלות כ- 20 דקות, לצננן צינון מלא,  לחתוך לגודל הרצוי, לאחר החיתוך יש לשמור בקירור, הכי מומלץ לעטוף כל יחידה בניילון נצמד ולשמור בפריזר, ניתן לאכול ישירות מההקפאה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …