יום שלישי, 25 ביוני 2013

סלט עדשים ודלעת ערמונים


בקיץ כשחם רובו מעדיפים לאכול סלט מרענן, סלט מרענן לא אומר דווקא סלט מירקות טריים, סלט מרענן יכול להיות גם ארוחה שלמה, ארוחה דלה בקלוריות, ארוחה כ"כ מזינה שהיא  לא מרגישה כמו סלט אלא  כמו מנה עיקרית, מנה צמחונית מלאה בברזל ועדיין מנה שכיף לסחוב לטיולים .
בוקר נוסעים לים אני מכינה את הסלט הוא מביא את הבירה, קיץ מלא צבעים בתיק אוכל.


2 כוסות עדשים  ירוק\ שחור
1 דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול חתוך דק או בצל ירוק קצוץ
1 מיץ מלימון טרי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות שבבי שקדים - מומלץ לא חובה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כפית של קינמון
כפית שטוחה של כמון
 
* ניתן להוסיף 2 כפות של חמוציות למי שאוהב.
 
להכנת הסלט:
 
להשרות את העדשים כ- 4 שעות או לילה לפני בקערה עם מים.
לבשל את העדשים במים כ- 20 דקות, לשטוף ולסנן.
לערבב בקערה את דלעת הערמונים את מעט קינמון ( פחות מרבע כפית, מלח גס ו- 2 כפות שמן זית) לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות עד שהקוביות מתרככות ומקבלות צבע זהוב .
לערבב בקערה יחד את העדשים עם דלעת הערמונים ושאר מרכיבי הסלט, למי שמעדיף סלט חמצמץ יותר ניתן להוסיף עוד לימון.