יום שבת, 15 ביוני 2013

אורז בר עם חמוציות ושקדים



לאכול בריא, לכול בריא זה לא אומר לסבול, לאכול בריא זה אפילו אומר ליהנות, כ"כ הרבה אופציות של אוכל בריא מצויות בחוץ שהטריק הוא פשוט לשלב בין המרכיבים הנכונים כדי להרכיב ארוחה כיפית.
לפני כמה שבועות הונחה קופסא קטנה על השולחן שלי במשרד. חברה שעובדת איתי בשם מיכל הניחה את הקופסא שם, מיכל היא צמחונית כך שידעתי שמה שבקופסא שלה בטוח הולך להיות מעניין ולא טעיתי,
קופסא מלאה באורז בר מעורב שיצר צבעים כהים וסגלגלים, חמוציות, שקדים קראנצ'יים ותיבול קצת מלוח קצת מתוק שיצר מנה שכול ביס שלה יותר כייפי מקודמו.
 
מנה שמיד זכתה לכינוי:
 
 "האורז המיוחד"
 

כמות ל 2-3 מנות:
 
1 כוס אורז בר מעורב
שמן זית\ שמן קוקוס
 מלח ופלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
3 כפות של רוטב סויה משובח
2 כפות של דבש או סילאן
4 כפות של חמוציות
5 -6 כפות של שקדים מולבנים
 
לעיטור: לא חובה- בצל ירוק קצוץ
 
ההכנה:
 
מטגנים את האורז עם כף של שמן זית או שמן קוקוס, ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים,  מנמיכים את האש, מכסים מבשלים לפי הוראות ההכנה כ- 25 דקות עד שהנוזלים נגמרים.
במחבת נפרדת מניחים כף של שמן זית או שמן קוקוס עם השקדים והחמוציות מוסיפים את האורז המבושל  ואז את השום, הסויה והדבש, ממליחים שוב לפי הצורך , מגישים עם בצל קצוץ מעל.

תגובה 1:

  1. יאמי!!! זה נראה פשוט נהדר... אני גם נוהגת להביא איתי אוכל מהבית לעבודה וללימודים, אני טבעונית ומנסה להימנע כמה שיותר מלהיות תלויה באוכל בחוץ כי לא תמיד יש הרבה מבחר :(
    אני לגמרי הולכת להכין את האורז הנהדר הזה הערב.
    http://www.isha-ovedet.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=775&Itemid=109

    השבמחק