יום שני, 3 ביוני 2013

עוגיות שיבולת שועל

שיהיה....
שיהיה בבית משהו מתוק, שיהיה בבית משהו בריא, שיהיה בבית משהו טעים ליד הקפה, שיהיה בבית משהו כחטיף ביניים .
בתקופה האחרונה אחד הדברים היותר כיפיים בעיני הוא להסתובב בחנויות טבע ולחקור כול פעם חומר גלם אחר. בין מבחר הקמחים הבריאים לשלל התוספות הבריאות החלטנו לעשות את העוגיות שכולם אוהבים, העוגיות שכשאוכלים אותן יודעים שאכלנו משהו בריא על הדרך, עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ושקדים מתוקות קרנצ'יות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.


 לעוגיות:
 
 
2.5 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס קמח מלא
3 כפות קוקוס
3/4 כוס חמוציות, רצוי אורגניות.
4 כפות דבש או סילאן
5 כפות גפרורי שקדים או שקדים גרוסים
1 ביצה
100 גרם חמאה מומסת או חצי כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית  קינמון
קמצוץ של זנגביל - מומלץ
רק אם צריך מוסיפים 3 כפות מים לעיסה.
 
ההכנה:
מערבבים יחד את כול החומרים, יוצרים כדורים קטנים  כמות של כפית מלאה, גם אם המסה אינה אחידה עובדים עם כף היד ומגבשים את המסה לכדור קטן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים לכדור לחיצה עדינה עם האצבע.
אופים בחום של 160-170 מעלות כחצי שעה עד שהעוגיות משחימות מעט, מחכים לצינון מלא לפני שמסירים מנייר האפייה.
שומרים בצנצנת אטומה.


6 תגובות:

  1. המתכון נראה ממש מעולה וממש רוצה לנסות אבל לפני כן האם ייתכן שאין חומרי התפחה כלל ?

    השבמחק
  2. יש קמח תופח זה מספיק. מתכון מעולה!!! פשוט וטעים!

    השבמחק
  3. האם ניתן להמיר את הקמח תופח בקמח ללא גלוטן ?

    השבמחק
  4. אין כאן קמח תופח, יש קמח מלא

    השבמחק
  5. באיזה שיבולת שועל השתמשתם ?

    השבמחק
  6. הכוונה היא לשיבולת שועל אינסטנט (קוואקר נגיד) או שלמה?

    השבמחק