שנה שלמה... זו הייתה חתיכת שנה, שנה
של הגשמות, שנה של שיברונות לב, שנה של אנשים חדשים שנכנסים לחיים והופכים לחלק
חשוב מהם, זו הייתה שנה שמוקפת בחברים ומשפחה, שנה בה היצירה הייתה מנת חלקנו כל
יום, זו הייתה שנה שלמה גם בלי נסיעות לחו"ל, גם בלי החיים שהכרנו לפני,
עדיין היא הייתה שנה שלמה וטוב שכך, שתמיד תהיה שנה שלמה, שתמיד תהיה שנה של שמחה,
שתהיה שנה עגולה, בלי קצוות חדים, עם מתיקות.
קובנה של דבש ותמרים בתיק האוכל שלנו,
עגולה, שלמה, מתוקה, רכה, כזאת שמכילה את כל האיחולים שלנו, כזאת שתהיה במרכז
שולחן החג ותזכיר לכולם, איזה אחלה עולם.
מצרכים לקובנה:
מתאים לתבנית עגולה עם שוליים גבוהים,
או לסיר ג'חנון בקוטר 26
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף סוכר
5 כפות שמן זית
1.5-2 כוסות מים פושרים
2 כפות דבש
לגילגול של הקובנה
100 גרם חמאה מומסת\ או חצי כוס שמן זית
רבע כוס דבש\ סילאן – רצוי בכלי שקל לזלף איתו.
שבעה תמרים מג'הול קצוצים
לקוביות.
אופן ההכנה:
1.
מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר- רצוי במיקסר עם וו לישה, אבל אפשר גם
ללוש ידנית.
2. יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, שמן זית, דבש
וכוס וחצי מים
3. מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם
יש צורך- הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.
4. מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה בשקית
כ- 40 דקות.
6. לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח
מקומח מעט.
7. מרדדים לעלה רחב ומלבני.
8. מורחים את העלה בחמאה מומסת, או בשמן זית
ומעל מזלפים את הדבש ומפזרים קוביות תמרים.
9. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חדה, או בעזרת
הידיים חוצים לשישה חלקים
10. בעצם מתקבלות 6
"שושנים".
11. משמנים בחמאה סיר בינוני של
ג'חנון\ קובנה ומניחים בצמידות את השושנים, כאשר החיתוך מופנה כלפי מעלה.
12. מכסים במכסה\ נייר אלומיניום רחב מעל
התבנית – אבל מקפידים שלא יבוא במגע עם
הבצק ומניחים להתפחה של 25 דקות.
13.אופים בחום של 170 מעלות כ- 25
דקות כשהסיר מכוסה ואז מסירים את מכסה
הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה- כ- 10 דקות נוספות.
14.לאחר האפייה מברישים בשמן זית ומכסים שוב.