דילוג לתוכן הראשי

עוגת תפוחים וקצף


 

יש קלאסיקות מנצחות כאלו שלא משנה כמה שנים יעברו הן תמיד יככבו, כאלו שהן כנראה באמת כל כך טובות שלה משנה כמה אחרות, חדשות יותר, צבעוניות יותר יגיעו הן דיין יהיו הכוכבות.

והיא אחת מהן, עוגת תפוחים בשכבות כשכל שכבה מכילה משהו אחר ויחד הן יוצרות את הביס המושלם, אצלנו בבית אוהבים לקרוא לה "ביס של סתיו", אולי כי היא באמת מביאה איתה את הסתיו.

עוגת תפוחים וקצף בתיק האוכל שלנו, רכה ופריכה, עם ים של מרקמים בפה, קלאסיקה מנצחת, כזאת שבאה ממתכון שנכתב במחברת ישנה של האימהות שלנו.

 

מרכיבים לעוגה: בקוטר 26 או מלבנית בינונית

לקלתית העוגה:

4 חלמונים

180 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2.5 כוסות קמח לבן

1 כף אבקת אפייה

4 כפות סוכר

1 כפית וניל

לשכבת התפוחים

5 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות

1/2 כוס סוכר חום

20 גרם חמאה

1 כפית שטוחה קינמון

לקצף:

4 חלבונים

כפית חומץ\ או חצי כפית מלח 

3/4 כוס סוכר


 

ההכנה:

1.     במחבת מניחים את התפוחים, הסוכר, הקינמון והחמאה ומבשלים כ- 6 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש לצינון.

2.      הכנת הבצק: במעבד מזון מניחים את מרכיבי הקלתית ומעבדים לתערובת פירורית ( ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים לפי הצורך ), למי שאין מעבד מזון אפשר לעבד את הבצק ידנית רק עד לתערובת פירורית , אם יש צורך מוסיפים 2 כפות מים קרים לעיבוד הבצק. רק עם חמאה רכה יותר.

3.      משטחים את התערובת על תבנית אפייה בעזרת האצבעות עד לגובה שווה מצננים 20 דקות במקרר.

4.      אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות  15 דקות, לאחר 15 דקות מוציאים את התבנית עם הקלתית ומסדרים עליה את שכבת התפוחים כולל הנוזלים שנוצרו במחבת.

5.      מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 20 דקות.

6.      במיקסר מניחים את החלבונים וכפית החומץ ומתחילים להקציף את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף את החלבונים עד לקבלת מרנג יציב.

7.      מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את קצף  המרנג, מחזירים לתנור לאפייה נוספת של רבע שעה בחום של 190 מעלות, או שמשתמשים בברנר וחורכים את שכבת המרנג מעל .

8.      שומרים במקרר עד להגשה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא