יש קלאסיקות מנצחות כאלו שלא משנה כמה שנים יעברו הן תמיד יככבו, כאלו
שהן כנראה באמת כל כך טובות שלה משנה כמה אחרות, חדשות יותר, צבעוניות יותר יגיעו
הן דיין יהיו הכוכבות.
והיא אחת מהן, עוגת תפוחים בשכבות כשכל שכבה מכילה משהו אחר ויחד הן
יוצרות את הביס המושלם, אצלנו בבית אוהבים לקרוא לה "ביס של סתיו", אולי
כי היא באמת מביאה איתה את הסתיו.
עוגת תפוחים וקצף בתיק האוכל שלנו, רכה ופריכה, עם ים של מרקמים בפה,
קלאסיקה מנצחת, כזאת שבאה ממתכון שנכתב במחברת ישנה של האימהות שלנו.
מרכיבים לעוגה: בקוטר 26 או מלבנית בינונית
לקלתית העוגה:
4 חלמונים
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
4 כפות סוכר
1 כפית וניל
לשכבת התפוחים
5 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר חום
20 גרם חמאה
1 כפית שטוחה קינמון
לקצף:
4 חלבונים
כפית חומץ\ או חצי כפית מלח
3/4 כוס סוכר
ההכנה:
1. במחבת מניחים את התפוחים, הסוכר, הקינמון והחמאה ומבשלים כ- 6 דקות
תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש לצינון.
2. הכנת הבצק: במעבד מזון מניחים את מרכיבי הקלתית ומעבדים לתערובת פירורית ( ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים לפי הצורך ), למי שאין מעבד מזון אפשר לעבד את הבצק ידנית רק עד לתערובת פירורית , אם יש צורך מוסיפים 2 כפות מים קרים לעיבוד הבצק. רק עם חמאה רכה יותר.
3. משטחים את התערובת על תבנית אפייה בעזרת האצבעות עד לגובה שווה מצננים
20 דקות במקרר.
4. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15 דקות, לאחר 15 דקות מוציאים את התבנית עם
הקלתית ומסדרים עליה את שכבת התפוחים כולל הנוזלים שנוצרו במחבת.
5. מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 20 דקות.
6. במיקסר מניחים את החלבונים וכפית החומץ ומתחילים להקציף את החלבונים,
מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף את החלבונים עד לקבלת מרנג יציב.
7. מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את קצף המרנג, מחזירים לתנור לאפייה נוספת של רבע שעה
בחום של 190 מעלות, או שמשתמשים בברנר וחורכים את שכבת המרנג מעל .
8. שומרים במקרר עד להגשה.