דברים שמתגעגעים אליהם.
בקרים קרים בהם קונים שוקו חם עם מלא
שוקולד מגורר מעל ויוצאים לרחובות הצבעוניים של לונדון.
מסיבות תה בשעה ארבע בכל מיני בתי קפה
מגניבים.
מסעות שופינג ענקיים, הצגות בשעת
הצהרים , כאלו שמרגיש בהן כאילו העולם בחוץ עצר לשעתיים של מוזיקה ואומנות.
עוגיות השורטברד המתפוררות בפה בטעם
חמאתי שנמכרות בכל פינה שם.
יותר מכולן עוגיות השורטברד תמיד
יזכירו לי את לונדון, כנראה שהפשטות שלהן – 3 מרכיבים וביס אחד מושלם תמיד יזכירו
לי כמה אושר נמצא בתוך המלה פשטות.
עוגיות שורטברד בתיק האוכל שלנו,
זהובות, פריכות ובעיקר קסומות.
מרכיבים:
220 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
3 כוסות קמח לבן
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
2. מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר כ-
2 דקות ומוסיפים את הקמח .
התערובת מתקבלת פירורית , מעבירים לנייר אפייה על משטח ומגבשים את
הבצק לגוש בעזרת הידיים.
3. מרדדים את הבצק בזהירות רצוי בין 2 ניירות אפייה לעלה לא דק בעוב
של 1/2 ס"מ- יש כאלו שמעדיפים אפילו ס"מ.
חותכים בעזרת סכין למלבנים או בעזרת קורצן עוגיות ובעזרת קיסם מחוררים
את העוגיות .
אופים על תבנית מרופדת נייר אפייה כ- 20- 25 דקות עד הזהבה קלה.
יש להוציא מהתבנית רק לאחר שהן מצוננות ולשמור בכלי אטום