כי היא מזכירה ימים של ילדות של מגב מכוסה ובתוכה רולדה מצטננת.
כי משהו בגלגולים שלה מזכיר לי תמיד כמה עגול העולם שלנו וכמה החיים שלנו עוברים תהפוכות,
כי בסוף היא תמיד מזכירה לי שבכל דרך בחיים בין אם למטה ובין אם למעלה תמיד יש משהו מתוק מחכה לנו.
רולדת שיש בתיק האוכל שלנו, כהה ובהירה, מתוקה וגם קראנצ'ית, כמו החיים .
מרכיבים :
4 ביצים גדולות
4 כפות סוכר
1 כפית וניל
2 כפות קקאו
3 כפות חלב
4 כפות שמן קנולה
1 כוס קמח
2 כפות קורנפלור
לקרם:
250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם מסקרפונה
50 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
לציפוי:
אגוזי לוז מסוכרים\ קוקוס קלוי\ שוקולד מגורר
ההכנה:
- במיקסר עם וו בלון \ וו הקצפה מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים שמן ווניל וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה את הקמח עם הקורנפלור ומוסיפים לבלילה עד שהחומרים מתאחדים - לא להקציף יותר מידי.
- מוזגים את התערובת על נייר אפייה משומן ומשאירים כרבע מהבלילה בקערה.
- משטחים עם התערובת על הנייר לצורה מלבנית רחבה שאותה מגלגלים לרולדה.
- את רבע הבלילה מקציפים עם קקאו וחלב ליצירת מסה כהה ובעזרת כף מפזרים את הבלילה הכהה על הבהירה בצורה לא אחידה .
- בעזרת מזלג, או סכין יוצרים צורה " משויישת .
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות - 14 דקות .
- מייד לאחר האפייה מגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה לרולדה ארוכה ומכסים במגבת .
הכנת הקרם וההרכבה:
- מקציפים את מרכיבי הקרם לקרם יציב ושומרים כ- 4 כפות ממנו בצד.
- בזהירות פותחים את הרולדה ומחלצים את נייר האפייה.
- מורחים את הקרם ומגלגלים בשנית.
- בשלב הזה ניתן לשלב בקרם פירות שאוהבים \ אגוזים \ קוקוס.
- מניחים את הרולדה המגולגלת על משטח ומצפים שכבה דקה מהקרם ששמרנו בצד.
- מצפים את הרולדה באגוזי לוז מסוכרים\ קוקוס קלוי\ שוקולד מגורר.