דילוג לתוכן הראשי

רוגלך תפוחים פריכים


שנה עברית מסתיימת והיא הפתיעה את כולנו בגדול והכניסה אותנו למציאות שונה, מציאות שהכריחה רבים מאיתנו להסתגל לחיים אחרים.
תמיד אמרו לי שהסוד לחיים טובים הוא לעשות טעויות , כי רק ככה באמת לומדים מה חשוב, רק תוך כדי עשיית הטעויות מבינים מי האנשים שסובבים אותנו לטוב ולרע.
טעויות נועדו להוביל אותנו למקומות טובים יותר, כי הם מחדדים אותנו, כי דרכן אנחנו לומדים להעריך אנשים ודברים אחרים.
שנה חדשה בפתח ואמן והיא תהיה רצופה בברכות, אמן והיא תהיה מלאה בדברים טובים, ביצירה, בשמחה, בבריאות , באהבה, אמן והשנה החדשה תלמד אותנו להעריך כל דבר קטן בחיים שלנו אמן והיא תוביל אותנו לשיעורים טובים גם אם נטעה על הדרך .
רוגלך תפוחים קטנטנים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמכינים ממש מהר, כאלו שמתאימים לביס או שניים, כאלו שכיף לפתוח את השנה, קצת מתוקים , קצת חמוצים, פריכים , קצת כמו החיים.
" חיים שעברו תוך עשיית טעויות הם לא רק מכובדים יותר, אלא גם מועילים יותר מחיים שעברו בעשיית כלום" ( ג'ורג' ברנרד שואו).




מרכיבים :

3.5 כוסות קמח תופח 
1/4 כוס סוכר לבן
200 גרם חמאה \ נטורינה לטבעונים
1/4 כוס חלב\ חלב טבעוני
1 כפית תמצית וניל 

למלית :
3 תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
20 גרם חמאה\ נטורינה
3 כפות שקדים טחונים 
1 כפית שטוחה קינמון
3 כפות סוכר חום 

לציפוי : אבקת סוכר

ההכנה:
  1. במחבת מניחים את החמאה והסוכר , מערבבים עד להמסת הסוכר ומוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון , מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך התפוחים וצמצום הנוזלים.
  2. מסירים מהאש, מוודאים שאין הרבה נוזלים - ניתן להסיר אם כן, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים, מצננים צינון מלא את המלית .
  3. במיקסר עם וו גיטרה\ מעבד מזון  מניחים חמאה וסוכר, מערבבים ומוסיפים את החלב, הוניל , מערבבים שוב ומוסיפים את הקמח. ניתן גם ללוש ידנית, חשוב שהחמאה תהיה קרה על מנת לשמור על פריכות הבצק.
  4. לשים עד לאיחוד הבצק ולא יותר ומעבירים לקירור של 20 דקות מכוסה בניילון נצמד .
  5. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים , מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול ומבעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים למשולשים קטנים.
  6. מניחים כפית מלית ברוחב המשולש ומגלגלים עד לקצה החד.
  7. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהשפיץ כלפי מטה.
  8. אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות  בתנור מחומם מראש.
  9. לאחר צינון מלא מפזרים אבקת סוכר.
  10. ניתן להכין מראש ולהקפיא  ולפזר אבקתסוכר לפני ההגשה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא