שנה עברית מסתיימת והיא הפתיעה את כולנו בגדול והכניסה אותנו למציאות שונה, מציאות שהכריחה רבים מאיתנו להסתגל לחיים אחרים.
תמיד אמרו לי שהסוד לחיים טובים הוא לעשות טעויות , כי רק ככה באמת לומדים מה חשוב, רק תוך כדי עשיית הטעויות מבינים מי האנשים שסובבים אותנו לטוב ולרע.
טעויות נועדו להוביל אותנו למקומות טובים יותר, כי הם מחדדים אותנו, כי דרכן אנחנו לומדים להעריך אנשים ודברים אחרים.
שנה חדשה בפתח ואמן והיא תהיה רצופה בברכות, אמן והיא תהיה מלאה בדברים טובים, ביצירה, בשמחה, בבריאות , באהבה, אמן והשנה החדשה תלמד אותנו להעריך כל דבר קטן בחיים שלנו אמן והיא תוביל אותנו לשיעורים טובים גם אם נטעה על הדרך .
רוגלך תפוחים קטנטנים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמכינים ממש מהר, כאלו שמתאימים לביס או שניים, כאלו שכיף לפתוח את השנה, קצת מתוקים , קצת חמוצים, פריכים , קצת כמו החיים.
" חיים שעברו תוך עשיית טעויות הם לא רק מכובדים יותר, אלא גם מועילים יותר מחיים שעברו בעשיית כלום" ( ג'ורג' ברנרד שואו).

מרכיבים :
3.5 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר לבן
200 גרם חמאה \ נטורינה לטבעונים
1/4 כוס חלב\ חלב טבעוני
1 כפית תמצית וניל
למלית :
3 תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
20 גרם חמאה\ נטורינה
3 כפות שקדים טחונים
1 כפית שטוחה קינמון
3 כפות סוכר חום
לציפוי : אבקת סוכר
ההכנה:
- במחבת מניחים את החמאה והסוכר , מערבבים עד להמסת הסוכר ומוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון , מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך התפוחים וצמצום הנוזלים.
- מסירים מהאש, מוודאים שאין הרבה נוזלים - ניתן להסיר אם כן, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים, מצננים צינון מלא את המלית .
- במיקסר עם וו גיטרה\ מעבד מזון מניחים חמאה וסוכר, מערבבים ומוסיפים את החלב, הוניל , מערבבים שוב ומוסיפים את הקמח. ניתן גם ללוש ידנית, חשוב שהחמאה תהיה קרה על מנת לשמור על פריכות הבצק.
- לשים עד לאיחוד הבצק ולא יותר ומעבירים לקירור של 20 דקות מכוסה בניילון נצמד .
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים , מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול ומבעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים למשולשים קטנים.
- מניחים כפית מלית ברוחב המשולש ומגלגלים עד לקצה החד.
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהשפיץ כלפי מטה.
- אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות בתנור מחומם מראש.
- לאחר צינון מלא מפזרים אבקת סוכר.
- ניתן להכין מראש ולהקפיא ולפזר אבקתסוכר לפני ההגשה.