דילוג לתוכן הראשי

כעכים טוניסאים מתוקים

הסבתות שלנו ידעו מה הן עושות, הן גילו את הסוד הגדול מכולם, סוד הדברים הפשוטים.
הן גילו שהחיים מסובכים מספיק ושאין שום צורך לסבך אותם יותר, הן גילו על מה שווה להלחם בחיים וגילו גם מה לא.
הסבתות שלנו גילו שהקסם הכי גדול נמצא בדברים הפשוטים, אלו שבכמה דקות יכולות לגרום לאושר קטן בלב.
תקופת החגים היא תמיד התקופה בה הזכרונות מציפים את המטבח, כל מאכל מתחבר אליהן, ליד שלהן, לפשטות שבהן נעשו הדברים אז, בלי מכשירים, בלי המון חומרי גלם, בלי להתחכם, פשטות שתמיד ניצחה.
קצת לפני יום כיפור אנחנו נוהגים להכין אותם, כי הם מתוקים, כי הם קלים להכנה, כי ביס שלהם טבולים בתה עם נענע תמיד גורם לחיוך.
סוד הדברים הפשוטים וגמר חתימה טובה מתיק האוכל שלנו.
כעכים מתוקים טוניסאים  מתכון לשתי תבניות גדולות :

3  ורבע כוסות קמח תופח
1/4 כוס קוקוס טחון ( מי שלא אוהב קוקוס יכול להמיר בעוד רבע כוס קמח)
1 כפית תמצית וניל 
3 ביצים 
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
2 כפות שומשום - אופצייה לא חובה אבל מומלץ:)

 ההכנה:
  1. בקערה מניחים שמן , סוכר, ביצים, ווניל, מערבבים היטב עם מטרפה, מוסיפים קמח , קוקוס ושומשום .
  2. לשים ביד לתערובת אחידה, התערובת אמורה לצאת דביקה מעט ועם מרקם שומני - סוד הפריכות של הסבתות :)
  3. מקמחים מעט משטח עבודה וקורצים חתיכות קטנות - כמות של חצי כף בערך .
  4. עם הידיים ובעדינות הבצק עדין מגלגלים לכעכים ארוכים ודקים באורך של אצבע - הם תופחים , ניתן לקמח מעט כל כדור אם הבצק דביק .
  5. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים 
  6. אופים ב- 170 מעלות  17 דקות אפייה עד השחמה וצינון מלא 



 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …