
איך יודעים שסופ"ש כבר פה? לפי ריח החלות בתנור.
כל יום אני חווה קשיים להתעורר מוקדם בלי שעונים מעוררים ואיכשהו כל יום שישי אני מתעוררת יקיצה טבעית מוקדמת.
ואז עם הקפה השחור הידיים כבר לשות בקערה בצק לחלות .
כי אין באמת דבר כייפי יותר מלראות את הבצק תופח בקערה ואין דבר מושלם יותר מלקלוע חלות לפי הרגש, למה לפי הרגש? כי כל פעם הרגש מחליט מה תהיה צורת החלה ואף פעם הוא לא ידוע מראש.
אומרים שללישה יש כוח אנרגטי, אומרים שבשעת קליעת הבצק מתקבלות המשאלות.
אני אומרת שלחלות של יום שישי יש טעם שונה מכל חלה שמכינים ביום אחר.
חלות של סופ"ש תמיד מקבלות את האור המושלם כשמוציאים אותן מהתנור ואת המרקם המושלם ליד כל מנה, או חמאה ומלח.
חלות שבת מהממות בתיק האוכל שלנו, כאלו שנעטפו בחום במגבת, כאלו שהשאירו אחריהן ציור על נייר האפייה שלהן, כאילו רצו להזכיר כמה קסומות הן.
לישה- לחישה- קליעה- שבת של שלום .
מרכיבים לבצק: ( מתכון לשלוש חלות בינוניות\ 2 גדולות\ 12 לחמניות ).
1 קילו קמח לבן ( רצוי מנופה)
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח דק
1 ביצה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כפית סילאן וכף שמן זית
שומשום ומלח גס

אופן ההכנה:
( ניתן ללוש ידנית בקערה גדולה\ במיקסר עם וו לישה)
* ניתן לטבען את החלה ע"י השמטת הביצה במרכיבים וציפוי של מים שמן וסילאן .
- בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים מערבבים עם כף יחד ויוצרים גומה במרכז.
- במרכז מניחים מים, שמן, ביצה ומלח.
- מתחילים ללוש כ- 6 דקות לישה רצופה - זה בסדר אם הבצק דביק מעט.
- לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה משומנת את כדור הבצק ומכסים בשקית ניילון גדולה.
- משאירים בחוץ להתפחה כשעה.
- לאחר שעה לשים את הבצק מעט על משטח מקומח ומחלקים לשניים\ שלושה חלקים תלוי בגודל החלות שתרצו .
- כל חלק מפרידים לכמה כדורים לפי מספר רצועות החלה אותה תרצו לקלוע.
- קליעת החלה: כל רצועה מומלת לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה .
- לאחר קליעת החלב מניחים אותה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מברישים בביצה טרופה , מפזרים שומשום ומלח ואז מתפיחים שוב ל- 25 דקות .
- אופים בתנור שחום מראש ל- 180 מעלות כ- 25-30 דקות עד שהן מזהיבות .
- לאחר האפייה מומלץ מיד לעטוף במגבת נקייה על מנת שלמור עליהן רכות :)
* טיפים לחלה מוצלחת :
כל רצועה של חלה רצוי לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה מהודקת על מנת לשמור על הקליעה.
עיטוף של החלה במגבת מיד לאחר האפייה ישמור עליה רכה.
אם מחליפים את הסוכר בדבש החלה תישמר טוב יותר יום למחרת .
עדיף בצק דביק מעט בשעת הלישה הראשונה וקימוח המשטח בשעת הקליעה, כך ייתקבל בצק רך יותר.