כל חג שבועות יש אצלנו בבית חגיגה, אולי כי זה החג האהוב עלי מכולם ואולי כי ברגע שאני יוצאת כבר בצהרים לקטוף פרחים וקישוטים לשולחן מהשדות ואולי כי זה החג בו כולם נמצאים בגינה והכל מואר ופורח.
אז אני מכינה המון מנות, למה? כי כל אחד בשולחן אוהב משהו אחר במיוחד, מאפה מאק אנד צ׳יז בתיק האוכל שלנו, מאפה שמככב כל שנה מחדש על השולחן ואף פעם לא מאכזב:), שיהיה שמח! חג שמח!
אז אני מכינה המון מנות, למה? כי כל אחד בשולחן אוהב משהו אחר במיוחד, מאפה מאק אנד צ׳יז בתיק האוכל שלנו, מאפה שמככב כל שנה מחדש על השולחן ואף פעם לא מאכזב:), שיהיה שמח! חג שמח!
מרכיבים:
1 חבילת פסטה פנה מבושלת ומסוננת מנוזלים
3 ביצים
200 גרם קשקבל מגוררת
2בצלים ירוקים קצוצים דק
1בצל לבן קצוץ מטוגן
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם פרמזן מגורר
1/2 כף מלח
1כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים-מומלץ לא חובה
לציפוי:
100 גרם פירורי לחם
1 כפית שום גבישי או שום כתוש
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
4 כפות שמן זית
1כפית מלח
50 גרם פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
1. משמנים בשמן זית תבנית מלבנית, או עגולה בקוטר של 26.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המאפה חוץ מהציפוי ומעבירים לתבנית, משטחים מעט.
3. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם כל מרכיבי הציפוי חוץ מהבצל הירוק ומפזרים מעל.
4. מעל הכל מפזרים בצל ירוק .
5. אופים בחום של 180 מעלות לכ-35 דקות, או עד השחמה.