דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה אפוייה ״של פעם ״.‎





 

אלו ימים מבלבלים לכולם , אלו ימים בהם החשיבה מקבלת כוונים אחרים, אנחנו מתחילים להבין מה חשוב באמת ומי חשוב לנו , אנחנו מתחילים להבין שחייבים לשמור על אופטימיות למרות הכל כי זו הדרך היחידה לנצח ימים קשים .
אז לכבוד חג השבועות, החג הכי מפנק שיש, הכנו לכם נוסטלגיה קלאסית, ״עוגה של פעם״.
עוגה גבינה קלאסית בתיק האוכל שלנו, רכה ולבנה , כזאת שמכל כיוון נראה שהיא מחייכת אלינו, כזאת שמזכירה לי שימים יפים תיכף מגיעים ושהכל יהיה טוב, הכל יהיה טוב ונכון בדיוק כמו העוגה שלנו.


לעוגה:
1 מיכל קטן של שמנת חמוצה 9%
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 שקית קטנה של אינסטנט פודינג בטעם וניל
3 כפות קורנפלור
5 ביצים לתבנית בקוטר 24 /6 ביצים לתבנית בקוטר 26
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף של קליפת לימון מגוררת דק
1 שקית סוכר וניל
לציפוימערבבים יחד:1 מיכל קטן של שמנת חמוצה 9%
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט :פירות/נענע/קוקוס קלוי





ההכנה:
1.מפרידים בשתי קערות נפרדות וגדולות חלבונים וחלמונים.
2.מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף יציב, אך לא נוקשה .
3.בקערה השנייה טורפים יחד במטרפה, חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור ופודינג, קליפת לימון מגוררת וסוכר וניל.
4.מקפלים את החלבונים המוקצפים בהדרגה אל קערת החלמונים .
4.מרפדים תבנית בנייר אפייה
5.גוזרים נייר אפייה ברוחב של 3 ס״מ מעל גובה התבנית , משמנים את דפנות התבנית ומצמידים אליה את נייר האפייה כך שיווצרו שוליים גבוהים יותר לתבנית.
6.מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עמוקה מעט עם מים חמים על מנת ליצור אדים בתנור .
7.מניחים את העוגה בגובה מרכז התנור.
8.אופים את העוגה שעה בדיוק על 150 מעלות ולא פותחים את התנור באמצע וגם לא שעה אחרי.
9.לאחר שעה פותחים את דלת התנור כדי לצנן את העוגה ומעבירים למקרר לשעה לפחות לאחר שעה 10.פותחים את התבנית ומסירים בעדינות את דפנות נייר האפייה מהעוגה.
11.מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומצפים מעל.
12.מקשטים בפירות שאוהבים -אנחנו קישטנו בענבים, עלי נענע וקוקוס קלוי.





טיפים לעוגת גבינה מוצלחת:
אפייה במעלות נמוכות
לא לפתוח את התנור בזמן האפייה ולא שעה אחרי.
להניח תבנית מים בתנור ליצירת אדים.
בא לכם שוליים בהירים לעוגה ? -רפדו את שולי התבנית מבחוץ בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום כך ששולי התבנית מבחוץ יהיו מכוסים.
מומלץ להכין לילה לפני ההגשה.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא