דילוג לתוכן הראשי

מרק אגאדשי





גדלתי מול טבע, מול נופים גדולים ורחבים של יערות, עצים ירוקים ונחלים מסביב.
עד היום אני חולצת נעלים כשאני הולכת על הדשא כי אני " צריכה להרגיש את האדמה" ועד היום אני מתרגשת מכל פרי שיוצא על העצים ומכל זריחה בחופי הים שמסביב ( רודפת זריחות סדרתית חח).
אז נכון מרבית העבודה שלי במרכז אבל הלב תמיד פה, בגליל עם הטבע ועם המשפחה והחברים ואיכשהו תמיד כשיוצא לי להשלים פערים עם החברות אני מוצאת עצמי מזמינה תמיד את מרק האגאדשי, כנראה כי הוא  משלב לי טעמים שמובילים אותי תמיד, טעמים של ים ושל אדמה שיחד מרכיבים את אותו טעם ממכר.
היום דיברתי עם חברה טובה שעוסקת בכתיבה ברשת, קשקשנו על החיים כי מזמן לא נפגשנו, דיברנו על מה הוגן בחיים ועל מה לא, על כמה חשוב להישאר מי שאנחנו תמיד ועל כמה אמת ופשטות הן מילים שמנצחות את הכל .
אחרי השיחה הלכתי להכין מרק אגאדשי, כי הוא משלב אדמה וים, כי הוא פשוט ומלא אמת.
מרק אגאדשי בתיק האוכל שלנו ו"תנו לגדול בשקט".

מרכיבים:
1 חבילה של טופו קשיח חתוך לקוביות 
1 כוס קורנפלור
שמן קנולה לטיגון 
לציר המרק:
6 פטריות שיטאקי מיובשות
אצת קומבו אחת
5 כוסות מים 
כפית שמן שומשום
1 בצל שאלוט פרוס דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף מירין
1 כפית אבקת דאשי




להגשה : בצל ירוק קצוץ, צילי חריף פרוס, צנוניות פרוסות דק טריות , אצת נורי חתוכה לרצועות – מומלץ לא חובה. 
ההכנה:
1.      טובלים את קוביות הטופו בקורנפלור, מסננים משאריות  ומטגנים בשמן חצי עמוק עד הזהבה.
2.      בסיר עמוק מניחים אבקת דאשי, פטריות שיטאקי, שאלוט וכפית שמן שומשום.
3.      מערבבים יחד כדקה ומוסיפים 2 כוסות  של מים , אצת קומבו ומשבלים כ- 15 דקות , לאחר 15 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים ואת יתרת המים . 
4.      מבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה ומגישים בקעריות עם קוביות טופו פריך מעל והתוספות .



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא