יש חנות קטנה וקסומה באזור מזרח לונדון, מדפים של מלא ירקות מארצות רחוקות, כאלו שאני לא מזהה ומדפים עמוסים אוכל מהמזרח.
ובעיקר חומרי גלם מהודו.
בכל ביקור שלי בלונדון אני מגיעה לשם, רק כדי לעבור מחדש על המדפים ולגלות עוד תבלינים לא מוכרים ועוד עולמות ממטבחים רחוקים שאני אוהבת לחקור.
ואז נתקלתי בפאפאדם, ממשפחת הלחמים ההודים ( ללא גלוטן ) , קרקר עדין ופציח , כזה שנשבר בקלות, כזה שנראה נרשים ועדיין עדין כל כך, כזה שכיף לאכול אותו ליד אוכל מתובל וחם כי הוא נוטה להעמיס עליו את האוכל וגם להישבר ולהיות חלק מהביס תוך כדי.
חזרתי מלונדון עם חשק להכין את תבשיל החומוס החריף שלי , זה שאני מכינה כמה פעמים בחודש,
זה שתמיד מפיץ ריח של ארצות רחוקות, זה שתמיד מזכיר לי כמה חריף זה דבר טעים וכמה אני צריכה ללמוד לאכול אוכל חריף.
חומוס חריף בתיק האוכל שלנו, כזה שמגישים עם פאפאדם ליד, דק, שביר, מתובל , בדיוק כזה.
חומוס ברוטב חריף:
מרכיבים:
3 כוסות גרגירי חומוס מזן קטן לאחר השרייה של לילה בקערת מים.
5 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה לסיום הבישול .
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנטנות
1 כף כמון
1/2 כף כוסברה יבשה כתושה
6 כוסות מים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית גדושה מלח
1 כפית כורכום
2 כפות רסק עגבניות
5 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק מניחים את השמן, הגמבה, השום, העגבניות והצילי ומטגנים כ- 5 דקות , מוסיפים את גרגירי הכוסברה , הדלעת ואת התבלינים היבשים ומערבבים .
2. מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך החומוס- ( כשעה) והסמכת הרוטב, אם יש צורך מוסיפים עוד מים . בסיום מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה הטרייה הקצוצה ומערבבים.
3. מגישים לצד אורז בסמטי לבן ופאפאדם.
הערה: ניתן למצוא בחנויות כגון "מזרח ומערב" פאפאדם מוכן שימוש רק לטיגון משני הצדדים.
מרכיבים לפאפאדם ( מתכון של אמא של יערה ההודית מחנות התבלינים J ) :
2.5 כוסות קמח עדשים מסוג ""URAD- ניתן למצאו בחנויות המתמחות באוכל מהמזרח, או חנויות תבלינים הודיים.
1/3 כוס מים
1 כפית זרעי קימל\ כמון
1 כפית מלח
1 כפית שום גבישי
שמן לטיגון
1. אופן ההכנה:
2. במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד לבצק עמיד ואחיד – אם יש צורך מוסיפים עוד 3 כפות מים
3. משאירים את הבצק בקערה מכוסה לעשר דקות ואח"כ מחלקים ל- 18 חלקים
4. מרדדים על משטח מקומח מעט לקבלת עיגול בגודל פיתה דק ככל האפשר ומניחים בתבניות מרופדות נייר אפייה בלי מרווחים .
5. אופים בחום נמוך מאוד של 120 מעלות 40-60 דקות עד שהם מתייבשים ומאחסנים לאחר צינון
6. לאחר ייבוש הצנימים, ניתן לאחסן את הפאפאדאם בקופסא אטומה
7. להגשה מניחים מעט שמן קנולה במחבת ומטגנים משני הצדדים עד שזה נצלה.