שבנו באולם תיאטרון, חוגגות חברות של שנים, חוגגות יום הולדת בלונדון הקסומה, בין לבין לא מפסיקות להעלות זכרונות, על חוויות של דירה ראשונה, על תמימות, על האקסים שלנו שהיו פוקדים את דירת השותפות שלנו ועל איזה מזל שאין לנו טעם זהה בבחירת גברים כי רק ככה אפשר לצחוק אחת על השנייה.
המחזה הסתיים ויצאנו עם חיוך ענק מוקסמות מכל השירים והריקודים שעכשיו ראינו ובעיקר מהעלילה – מה היה קורה אם יוליה הייתה מחליטה לא להתאבד אחרי מותו של רומיאו, אלא להתחיל מחדש במקום אחר, רחוק מהמשפחה ומכולם כאשה עצמאית עם דעות משלה.
את הערב המשכנו עם חבר מקומי, המון יין קוקטיילים ושיחות מצחיקות שיכלו להמשך שנים כנראה.
בסוף הלילה ישבנו במסעדה, אסף ישב מולי והתחיל להרכיב לי את מרק הפו הויאטנמי בגרסא הטבעונית , על בסיס פטריות.
תוך כדי צחוקים התוספות נכנסו אל תוך המרק ותוך כדי צחוקים טעמתי את המרק עם כל התוספות הטריות מעליו ועם תחושה מטורפת של טעמים חזקים שהציפו אותי.
מסוג המנות שידעתי שאני חייבת לשחזר כשאשוב לארץ רק כדי להרגיש את אותן התחושות שוב.
מרק פו טבעוני בתיק האוכל שלנו, מרק שעמוס בטעמים טובים שמשתלבים יחד למשהו אחד מושלם.
מרק שהבהיר לי שכמו בחיים יש דברים שצריך לצלול לתוכם בלי פחד ולתת לחיים להוביל, לפעמים זה יהיה מוצלח ולפעמים לא, כך או כך ניסינו.
מרק מלא בטעמים כאלו שמזכירים לי תמיד שהאושר נמצא בדיוק איפה שתחליטו שהוא יהיה.
מרק פו PHO) ) טבעוני
מרכיבים ל- 3-4 מנות.
3 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים
2 שיני שום פרוסות
ציר פטריות מ- 8 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות ב- 5 כוסות מים רותחים לשעתיים
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר דקלים\ סוכר חום
1 כוכב אניס
1 כף ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקים
3 כפות שמן שומשום
1 כף מלח
2 עלי קפיר ליים
2 כוסות מים
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון
1 כף גדושה מיסו בהיר ( במקום כף רוטב דגים)
לאחר בישול הציר: 200 גרם אטריות אורז מושרות במים חמים
1 בצל ירוק קצוץ
תוספות :
100 גרם טופו חתוך לקוביות בינוניות ומעורבב עם מעט קורנפלור ומטוגן עד להשחמה
נבטים " סיניים"
1/2 פלפל צ'ילי פרוס דק
עלי בזיליקום רצוי בזיליקום מהזן החריף
עלי נענע
עלי כוסברה
1/4 לימון או ליים
· המלצה לא חובה – 2 כפות שבבי בצל מטוגן
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק מניחים שמן שומשום, מקל קינמון, שאלוט וכוכב אניס.
2. מערבבים היטב כ- 3 דקות ומוסיפים את פטריות השמפיניון , צורבים את הפטריות בסיר כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים קפיר ליים, מלח, ג'ינג'ר , מיסו ואת ציר הפטריות כולל הפטריות שבתוכו, מוסיפים מים עד ל- 4 ס"מ פחות מגובה הסיר.
3. מערבבים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים לממהרים ולמשקיעים 3 שעות J.
4. לאחר שעתיים מכבים את האש ומוסיפים אל הסיר את האטריות והבצל הירוק.
5. מטגנים במעט שמן קנולה את קוביות הטופו עד לצריבה.
6. מסדרים בקערות הגשה את הטופו ומעל המרק והאטריות.
7. מגישים לשולחם ומפזרים מעט שבבי בצל מטוגן- (המלצה כך הוגש לנו שם)