דילוג לתוכן הראשי

באן במלית טבעונית




מה אם, מה אם דברים היו נראים אחרת, מה אם הייתם קמים בבוקר ומחליטים לקחת החלטה מפחידה אבל גם אמיצה.
מה אם הייתם מרגישים שמשהו טוב עומד בפתח אבל אתם אלו שאמורים לעזור לו להכנס.
מה אם הייתם מקבלים מספיק אומץ כדי לפתוח את הלב.
"אנחנו מעבירים את כל החיים שלנו בדאגה לעתיד, תכנון העתיד וניסיונות לחזות את העתיד, כאילו שאם נצליח לפענח אותו נוכל לרכך את המכה. אבל העתיד תמיד משתנה. העתיד הוא הבית של הפחדים הכי עמוקים שלנו והתקוות הכי פרועות. יש רק דבר אחד ודאי כשהעתיד סוף כל סוף מתגלה: הוא לעולם לא יהיה כמו שדמיינו אותו– (G'A)
באן בתיק האוכל שלנו, כזה שמילא את המטבח באדים, כזה שתפח בצורה מסוימת כי גרמנו לו לצאת ממקום הנוחות ולשנות קצת צורה.
כזה שרך כמו ענן , כמו שרק חלומות יכולים להיות.






לבאן
3.5 כוסות קמח לבן
כוס ורבע מים חמימים 
כף שמרים
1 כף חומץ
1 כף אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
רבע כוס שמן קנולה
חצי כפית מלח
3 כפות סוכר







 הכנת הבצק:
1.       מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה, יוצרים גומה ומוסיפים לתוך הגומה את השמן, המלח, החומץ והמים, לשים היטב עד שהבצק רך ואחיד, מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה שעתיים לפחות.
2.     לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים, לשים כל חלק ומכדררים לכדור עגול.
3.     חותכים נייר אפייה לקוביות בגודל של 10 X10 
4.     מרדדים מעט כל כדור ומניחים ריבוע נייר על מחציתו ומקפלים על הנייר את החצי השני – יוצרים מעיין " פאקמן"
5.       חותכים נייר אפייה נוסף  לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק. ( התפחה קצרה של עד 10 דקות בזמן הזה מכינים את סיר האידוי)
6.       מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש, מניחים את סיר האידוי מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת, מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות 10 -12 דקות.
7.       מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה.









מצרכים למלית :
4 פטריות פורטובלו קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית צ'ילי גרוס\ טרי קצוץ
1 זוקיני \ קישוא חתוך לקוביות קטנות  ( ניתן להוסיף גם גמבה אדומה חתוכה לקוביות )
1 כפית מלח
2 כפות שמן שומשום
1 כף טריאקי..
אופן ההכנה:
1.     במחבת מניחים שמן ובצל , מטגנים כשלוש דקות ומוסיפים את שאר הירקות.
2.     מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות ומוסיפים תבלינים וטריאקי.

להגשה: רוטב חמאת בוטנים ספייסי העשוי מ -3 כפות חמאת בוטנים מעורבבת עם רבע כוס חלב קוקוס , 1 כפית צ'ילי גרוס, 1 שן שום כתושה, 2 כפות רוטב סויה.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא