וכולם מאחלים שנה טובה וכולם מאחלים שנה מתוקה וכולם מאחלים שתהיה שנה טובה מקודמתה.
כמו כל שנה ראש השנה בא כדי להכניס דברים חדשים, כדי למלא את הבית באיחולים, עבורי ראש השנה מסמל גם התבוננות, התבוננות בשנה שחלפה, במה הספקנו, במה זכינו ובאילו שיעורים קיבלנו, כל שנה היא הזדמנות ללמידה, להגשמה, להתפתחות ולהודות, להודות על מה שקיים, על מה שעוד יגיע והכי חשוב להודות על האנשים שבחיינו, כי הם לא מובנים מאליו והם אלו שתמיד יהיו שם עבורנו.
סיר של פרגיות ממולאות בתיק האוכל שלנו, מלא בדברים טובים, מלא במתיקות ומלא בתחושה של שנה מלאה וטובה בדיוק כמוהו.
שיהיה חג שמח.
5-6 פרגיות ללא העור
למלית :
150 גקם שקדים\ בוטנים\ אגוזי מלך קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כף בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
לציפוי:
1/2 כוס קורנפלור
שמן קנולה
קיסמי שיניים
לרוטב:
400 גרם דלעת חתוכה לפרוסות או קוביות
200 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין
1 בצל חתוך לרצועות דקות
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
1/2 כפית קינמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מים עד לכיסוי המרכיבים.
אופן ההכנה:
- במחבת מניחים שמן זית ומטגנית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המלית ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות.
- מסירים מהאש ומצננים.
- ממלאים כף גדושה בתחילת כל קצה פרגית ומגלגלים אותה.
- סוגרים כל פרגית בעזרת 2 קיסמים .
- עוטפים קלות את הפרגיות בקורנפלור ומנערים עודפים.
- במחבת מניחים 1/2 כוס שמן קנולה "וסוגרים" את הפרגית מכל הצדדים עד להשחמה- היא לא צריכה להתבשל, מצננים צעט מסירים את הקיסמים מכל פרגית.
- בסיר שטוח- סוטאז' מניחים שמן זית ובצל.
- מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את הדלעת, התבלינים, הסילאן וחצי כוס מים.
- מנמיכים את האש ומניחים את הפרגיות בין חתיכות הדלעת.
- מפזרים שזיפים ומכסים במים בזהירות רק עד כיסוי מרכיבי הסיר.
- מבשלים על להבה נמוכה בכיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים .
- מגישים למרכז השולחן מומלץ לצד אורז