דילוג לתוכן הראשי

ג׳בטה


יש לילות שאני כותבת בהן מתכונים ועורכת תכנים ואיכשהו בלי לשים לב מגיע הבוקר.
לילה אחד הכנתי בצק, ערבבתי אותו עם כף עץ בתוך קערה עמוקה ושלחתי אותו לישון לילה במקרר.
מישהו פעם אמר לי שהוא שם לב שכשאני מוטרדת או צריכה לחדד מחשבה אני אופה, בבוקר חיכתה לי במקרר קערה של בצק עמוס בבועות אויר , ידעתי כבר שמדובר בבצק עצמאי , מהסוג שהחליט בלילה לא לתת לאף אחד ללוש אותו, לא לתת לאף אחד להגיד לו באיזו צורה הוא צריך להיות, או כמה עליו לגדול.
הבנתי שמדובר בבצק שמתמסר, מתמסר מציאות שלו, מתמסר למי שהוא ולא מנסה לעצב עצמו למשהו שהוא לא.
ג'בטות מלאות בבועות אויר בתיק האוכל שלנו , כאלו שמלאות באהבה, כאלו שלא נתנו לאף אחד להגיד להן איך הן אמורות לתפוח, או לגדול ובאיזה צורה להיות .


ג'בטות שמאמינות בעצמן בלבד, ממש כמוני.


מצרכים:
4 כוסות קמח
כף שמרים
כף סוכר
כפית וחצי מלח
2 כוסות מים
קמח נוסף לקימוח לאחר ההתפחה


הוראות הכנה:
בקערה גדלוה מניחים קמח , שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה, מניחים בתוכה מלח ומים ומערבבים עם כף עץ לבצק דביק מאוד, מכסים ומכניסים לילה למקרר
מוציאים מהמקרר  מורידים התפחה בעזרת יד משומנת ומתפיחים עם כיסוי שוב כשעה.
מצמידים ניילון נצמד בגודל של בגודל של A5   על השיש ומקמחים אותו בנדיבות 
לוקחים בעזרת קלף, או מרית רבע מכמות הבצק ועוטפים אותה בקמח, יוצרים רצועת בצק – הבצק המתקבל מאוד דביק והקמח עוזר רק בעיצוב הצורה.
מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת נייר אפייה ומותחים את רצועת הבצק מעט , חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק כך שבסוף מתקבלות 4 רצועות על התבנית.
מפזרים מעט קמח על הרצועות ובעזרת קלף או תרבד חד יוצרים חיתוך באמצע ליצירת 2 ג'בטות מכל רצועה, לאחר החיתוך לא מפרידים למרווחים ונותנים לבצק לתפוח 20 דקות.
מחממים בזמן הזה תנור ל- 200 מעלות ואופים את הלחמים כ- 25 דקות עד הזהבה. 
מפרידים לאחר האפייה את הג'בטות שנצמדו בזמן האפייה ומצננים על רשת האפייה של התנור.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא