יש מאכלים שלא צריכים הרבה סביבם , יש מאכלים שאיכשהו אין שעה נכונה לאכול אותם וכל שעה נראית נכונה.
יש מאכלים שמביאים איתם מסורות של אחרים , טכניקות של סבתות שהיו יושבות בחצר סביב קערות גדולות ומגלגלות , מקפלות ומה לא ...
יש מאכלים שלא באו מהעדה שלי ואיכשהו כל פעם משמחות את כל מי שסביבי.
יש מאכלים שבא לי ללמוד להכין רק כי האנשים שקרובים אלי אוהבים אותם.
קובה , המאכל של כל כך הרבה עדות ועדיין לכל עדה יש את הגרסה שלה לאותו מאכל פריך ומלא בטעמים
קובה מטוגן:
מצרכים למעטפת הבצק:
500 גרם בורגול דק
400 גרם עוף טחון
1 כפית גדושה מלח
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה כמון
למלית :
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות צנוברים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק מאוד
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים רותחים כשעה ומסננים ממים עודפים .
מניחים בקערה עם עוף טחון ,קמח, מלח וכמון ולשים לבצק, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף כף נוספת של קמח.
במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל קצוץ , מטגנים 3 דקות ומוסיפים את הצנוברים, הבשר הטחון והתבלינים .
מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 7 דקות ומסירים מהאש, מצננים את המלית לפני העבודה איתה.
לוקחים כדור בצק קטן ומשטחים מעט - למי שקל ליצור גומה בתוך כדור הבצק זו גם אופציה.
מניחים חצי כף מלית ומהדקים סביב תוך כדי יצירת כדור מוארך מעט.
ניתן לעבוד בידיים רטובות או משומנות מעט כדי להקל על הגלגול וליצור צורה חלקה.
חוזרים על הפעולה.
מחממים שמן קנולה ומטגנים עד לקבלת צבע שחום משני הצדדים .
מגישים לצד טחינה וסלט טרי.