כוחה של פשטות הוא במילה, כוחה של פשטות הוא במה שהיא , לא מתחסדת , לא מנסה להרשים, לא מנסה להיות מי שהיא לא, כוחה של פשטות הוא במילה, מילה אחת וכל כך הרבה כח מאחוריה.
כח שקיים רק בה כי היא מי שהיא , בלי תוספות , בלי דברים מוגזמים סביבה , כוחה של פשטות הוא בקסם שהיא מביאה איתו.
יש ימים שנראים כאילו ולא נגמרים, יש מצבים בחיים שלא תמיד היינו רוצים להתמודד איתם , יש דברים שהיינו שמחים לשים מאחור , בדיוק באותם רגעים היא מגיעה, הפשטות , ככה כמו שהיא, אמיתית , חשופה, נכונה ומדויקת .
ספגטי חם בתיק האוכל שלנו , מהסוג שרוטב עגבניות עוטף אותה , מהסוג שמזכיר לנו כמה כיף לסיים את היום עם טיפה פשטות בצלחת .
ספגטי ברוטב עגבניות
מצרכים:
1 חבילת ספגטי מהסוג שאוהבים
4 שיני שום כתושות
1 כף אריסה מתוקה\ חריפה
5 עגבניות מרוסקות
1 כפית מלח
רבע כוס שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה
1 כפית סוכר חום \ סילאן
10 עלי בזיליקום שלמים \ קצוצים
1/2 כוס ממי בישול הפסטה
להגשה: גבינה חריפה כגון פרמזן\ פקורינו . עשבי תיבול: בזיליקום\ טימין
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח ומסננים אותה- לא שוטפים תחת מי ברז , שומרים חצי כוס ממי הבישול
בסיר עמוק מניחים שמן זית, שום ועגבניות מרוסקות , מבשלים תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות ומוסיפים תבלינים, בזיליקום ואריסה, מערבבים שוב ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול , מערבבים ומוסיפים את הספגטי .
מסירים מהאש ומגישים חם עם עלי תיבול טריים כגון בזיליקום, או טימין וגבינה מגוררת מעל.
טיפים:
בשלו את הפסטה 2 דקות פחות ממה שרשום על האריזה כדי שהיא תישאר נגיסה מעט.
אל תשטפו את הפסטה לאחר הבישול במים כדי שהעמילן שבה יצמיד את הרוטב אליה.
ניתן להחליף את המים ברוטב ביין אדום חצי יבש.