לחמניות חלב
אני מאמינה שבלחם יש אנרגיה, האנרגיה שלנו שנכנסת אליו עוד בזמן שאנו לשים אותו .
הוא מקבל את הרגשות שלנו, את חום הידיים , את התנועה, את מה שאנו מכילים באותו הרגע.
איכשהו לחמניות חלב תמיד מרגישות לי כמו כריות מתוקות , מהסוג שכיף להניח עליהן את הראש אחרי יום קשה.
בחיים לומדים כל יום משהו חדש, אני לומדת, לומדת כל יום משהו חדש, לומדת להמשיך, לומדת לא להסתכל לאחור, לומדת לבטוח יותר, לומדת להרשות לאחרים להיכנס ולהיות כתף עבורי כשאני צריכה , לומדת להניח למה שאי אפשר לתקן .
לחמניות חלב בתיק האוכל שלנו, מלאות ברוך, מלאות באנרגיה שנכנסה לתוכן, כאלו שמזכירות לנו כריות רכות, כאלו שבא לשים את הראש עליהן כי אפשר.
מצרכים ל- 12 לחמניות
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
120 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב פושר וחמים מעט
2 ביצים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
לציפוי 1: 1 ביצה טרופה עם כף חלב , מעט גרגירי סוכר גבישי
לציפוי 2: 4 כפות דבש מהולות ב- 4 כפות מים רותחים
אופן ההכנה :
במיקסר או בקערת לישה מניחים קמח , שמרים וסוכר, מערבבים עם כף ויוצרים גומה , בגומה מניחים חמאה, חלב ומלח, לשים היטב את הבצק כ- 7 דקות לבצק גמיש ומעט דביק.
מניחים בקערה ומכסים להתפחה של שעה.
לאחר שעה לשים שום את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה
מכדררים ללחמניות עגולות ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה בלי מרווחים בין הלחמניות
מניחים להתפחה שנייה של חצי שעה.
מצפים בביצה ומפזרים מעט סוכר גבישי.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 25-30 דקות עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצפים בדבש מהול במים.