כמה דברים מחזירים אתכם הביתה?
כמה דברים מחזירים אליכם זיכרונות?
כמה פעמים אמרתם לעצמכם הלוואי ויכולנו לחזור אל אותו הרגע?
לא יודעת מה בדיוק יש בקציצות, או בסיר שלהם , אבל יודעת שלכל אחד יש את הסיפור שלו על סיר הקציצות שלו.
עם השנים הגעתי למסקנה שזה לא באמת מה שיש בסיר, זו היד, היד שהכינה את מה שבפנים באהבה וזו תמיד התשובה שלי לשאלה " מה הכנסת באוכל שלך " אהבה.
הלוואי ויכולתי לשחזר טעמים של פעם כאלו שחקוקים לי בזיכרונות ילדות , אז החלטתי להתחיל לחקוק זיכרונות אצל אנשים אחרים, זיכרונות של רגע מושלם ושל ביסים שעושים צמרמורות.
סיר של קציצות ושומר בתיק האוכל שלנו, כזה שמפזר ריח של בית , כזה שמכינים כשרוצים לחקוק זיכרונות.
קציצות פרגית ושומר.
מצרכים ל- 3-4 מנות
1 קילו פרגית טחונה
1 כף בהרט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס
1 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כף כמון
1 קישוא מגורר דק
2 כפות שיבולת שועל, או פירורי לחם
5 כפות שמן קנולה לצריבה של הקציצות
מצרכים לרוטב :
3-4 שומרים חתוכים בינונים \ קטנים חתוכים לרבעים או חצאים
1 בצל גדול חתוך לרצועות
3 שיני שום פרוסות
1 כפית כורכום
1 כף שטוחה כמון
1 פלל ירוק חריף חצוי לאורכו- לא חובה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
מים עד לכיסוי
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות.
יוצרים קציצות קטנות ומעט שטוחות. מחממים את שמן הקנולה במחבת וצורבים את הקציצות 3 דקות מכל צד , מניחים בצד.
בסיר סוטאז' מניחים שמן זית, שומר ובצל מטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים שום , מלח , פלפל, כמון, פלפל וכ- 3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים סילאן ומיץ לימון, מסדרים ביניהם את הקציצות ומבשלים בכיסוי חלקי על אש נמוכה כ- 25-30 דקות.