דילוג לתוכן הראשי

קציצות פרגית ושומר


כמה דברים מחזירים אתכם הביתה?
כמה דברים מחזירים אליכם זיכרונות?
כמה פעמים אמרתם לעצמכם הלוואי ויכולנו לחזור אל אותו הרגע?
לא יודעת מה בדיוק יש בקציצות, או בסיר שלהם , אבל יודעת שלכל אחד יש את הסיפור שלו על סיר הקציצות שלו.
עם השנים הגעתי למסקנה שזה לא באמת מה שיש בסיר, זו היד, היד שהכינה את  מה שבפנים באהבה וזו תמיד התשובה שלי לשאלה " מה הכנסת באוכל שלך " אהבה.
הלוואי ויכולתי לשחזר טעמים של פעם כאלו שחקוקים לי בזיכרונות ילדות , אז החלטתי להתחיל לחקוק זיכרונות אצל אנשים אחרים, זיכרונות של רגע מושלם ושל ביסים שעושים צמרמורות.
סיר של קציצות ושומר בתיק האוכל שלנו, כזה שמפזר ריח של בית , כזה שמכינים כשרוצים לחקוק זיכרונות.




קציצות פרגית ושומר.
מצרכים ל- 3-4 מנות 
1 קילו פרגית טחונה
1 כף בהרט 
1 כפית מלח
1 כפית פלפל  גרוס
1 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כף כמון
1 קישוא מגורר דק
2 כפות שיבולת שועל, או פירורי לחם
5 כפות שמן קנולה לצריבה של הקציצות


מצרכים לרוטב :
3-4 שומרים  חתוכים  בינונים \ קטנים חתוכים לרבעים או חצאים
1 בצל גדול חתוך לרצועות 
3 שיני שום פרוסות
1 כפית כורכום
1 כף  שטוחה כמון
1 פלל ירוק חריף  חצוי לאורכו- לא חובה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
מים עד לכיסוי
4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות.
יוצרים קציצות קטנות ומעט שטוחות. מחממים את שמן הקנולה במחבת וצורבים את הקציצות 3 דקות מכל צד , מניחים בצד.
בסיר סוטאז' מניחים שמן זית, שומר ובצל מטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב  ומוסיפים שום , מלח , פלפל, כמון, פלפל וכ- 3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים סילאן ומיץ לימון, מסדרים ביניהם את הקציצות ומבשלים בכיסוי חלקי על אש נמוכה כ- 25-30 דקות.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא